23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

Calaix Jove finalitza amb èxit el programa ‘Creant Futur’

– El Servei de Joventut, Calaix Jove, de la Mancomunitat de la Safor, acaba amb èxit el Creant Futur als IES Vall de la Safor de Vilallonga, Joan Fuster de Bellreguard i el CEIP Francesc Carròs de la Font d’en Carròs

El Calaix Jove de la Mancomunitat de Municipis de la Safor acaba amb èxit el Creant Futur, un programa de participació juvenil a través de l’educació emocional, ja consolidat en la comarca.

Les intervencions s’han completat amb èxit durant 7 sessions, és a dir tot un trimestre sencer, tant a l’alumnat de 2n d’ESO com de 3r d’ESO dels centres d’educació secundària de Vilallonga, la Font d’en Carròs i Bellreguard. En paraules de la coordinadora de secundària de l’IES Vall de la Safor, Elena López “el Creant Futur és un recurs molt positiu per al centre perquè trenca amb les dinàmiques de relació entre les persones adultes i l’alumnat, i per tant, facilita que es parle de temes que d’altra manera no podrien eixir o seria molt difícil que es tractaren”.

Per a la realització del programa, a banda de l’equip tècnic del Calaix Jove, han participat els tutors i les tutores dels centres educatius, així com el personal tècnic de joventut dels ajuntaments implicats que són Bellreguard, Piles, Vilallonga, la Font d’en Carròs i Ròtova.

Cal insistir en el fet de com d’interessant és aquest programa per als centres educatius, ja que des que el Creant Futur entra en les aules -ara fa tres anys, coincidint amb el desconfinament- l’educació emocional ha passat a ser una assignatura més durant tot un trimestre per a l’alumnat de 2n i 3r d’ESO.

Així doncs, des de la Mancomunitat, amb paraules de la seua presidenta Assumpta Domínguez, “continuarem apostant per les polítiques de joventut que, a través de la participació juvenil i l’apoderament del jovent, treballen la salut emocional, com a part imprescindible per a aconseguir l’autonomia de les persones joves”.

Articles relacionats