Cada habitant de Gandia recicla 15´8 quilos de vidre a l’any

Els ciutadans/es de Gandia van reciclar en 2017 un total d’1.169.314 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicle de mitjana 15,8 kg, segons Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i que desenvolupa la campanya “Pren Nota, Recicla Vidre” en Gandia. 
Respecte a la taxa de contenerització, Gandia se situa amb una mitjana de 227 habitants per contenidor, i compta en l’actualitat amb un total de 327 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.La campanya Pren Nota compta amb la col·laboració de més de 190 bars i restaurants de Gandia, als quals se’ls han lliurat poals adaptats per a facilitar-los la labor de reciclatge i se’ls ha visitat per a explicar la importància de la seua col·laboració amb el reciclat de vidre. 
Per a incentivar i motivar als hostalers a participar en la campanya i reciclar els envasos de vidre, tots ells podran optar a un dels premis que es proposen en el concurs i en la campanya. En aquest primer sorteig entre tots els establiments que participen en la campanya, Cafè Palau ha sigut el guanyador d’un dels 90 Packs Experiència per a dues persones que Ecovidrio ha sortejat. A la imatge, el lliurament del premi a la propitària.
L’estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge de vidre. L’augment en el turisme, així com l’increment del consum en el sector hostaler, comporten que al llarg d’aquest període es recicle aproximadament el 30% del total de residus d’envasos de vidre de tot l’any. En aquest sentit, la col·laboració del sector hostaler, que genera quasi el 50% dels residus d’envasos de vidre, és clau, motiu pel qual Ecovidrio desenvolupa aquesta campanya.
Conscient que la cura pel medi ambient és un factor que guanya posicions en els hàbits ciutadans, Ecovidrio ha realitzat un estudi per a analitzar la preocupació dels valencians per la sostenibilitat i les seues preferències a l’hora de gaudir dels plans estivals.
L’enquesta desvetla que per a més del 90% dels valencians, l’absència de residus en l’aigua i en l’arena és el factor determinant per a anar a la platja. Els serveis de seguretat i salvament és la segona característica més important per al 70,8%, el nivell d’ocupació és el tercer atribut per al 66,9%, seguit de la qualitat de l’arena per al 58,9% i l’accessibilitat per al 57,1%.
En relació amb els icònics quiosquets de platja, el respecte pel medi ambient -correcte reciclatge de residus, ús responsable de recursos, integració amb l’entorn, etc.- és el segon aspecte més valorat pels valencians, per darrere de la higiene de l’establiment i per sobre dels bons preus. 

Et Pot Interessar