24.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Borja Port Art torna a escena amb espectacles de circ, teatre, màgia, humor i dansa


· Aquesta iniciativa gratuïta tindrà lloc al Moll dels Borja tots els dissabtes del 22 de juliol al 26 d’agost a les 20 hores.

· Les activitats programades inclouran circ, espectacles de teatre, màgia, humor i dansa dirigits a tots els públics

La regidora de Cultura, Balbina Sendra, acompanyada per la tècnica del departament, Maite García, ha presentat aquest matí en roda de premsa el calendari d’activitats de la huitena edició de Borja Port Art. Una iniciativa gratuïta que tindrà lloc al Moll dels Borja tots els dissabtes del 22 de juliol al 26 d’agost a les 20 hores.

Les activitats programades no seran només de circ i inclouran espectacles de teatre, màgia, humor i dansa dirigits a tots els públics. Com ja és habitual, aquest any l’edició també compta amb el suport de Territori Borja i Turisme Comunitat Valenciana.

«Aquesta estratègia fa que els recursos que no són turístics, per exemple els culturals, ho acaben sent perquè així ho són. En el cas del Borja Port Art parlem de diferents disciplines d’art escèniques traslladades al carrer. L’espectacle va a buscar a l’espectador al mateix carrer, i no a la inversa», ha destacat la regidora.

Per la seua part, Garcia ha explicat com seran els espectacles: «Tots narren una història, però sense text. Estan fets perquè ho entenga tothom, i estan pensats per al carrer. El que s’intenta és combinar les disciplines perquè siga atractiu».

Hi haurà una companyia de Madrid, una de València i gent amb molta trajectòria internacional que ha fet espectacles arreu del món.

Programació:
22 JULIOL. KANBAHIOTA TROUP. La Coquette. 50 minuts
CIRC: trapezi doble, verticals, portés acrobàtics i clown
Dos personatges vinguts dels anys 50 se sorprenen amb el món amb què es troben. Però, malgrat tot, la Coquette, gran artista, i el seu partenaire Braulio hauran d’ocupar-se de tirar endavant l’espectacle.

29 JULIOL. MADUIXA TEATRE Migrare. 40 minuts
DANSA amb xanques, gest i equilibri
Quatre dones van haver de deixar el seu país i, ara, el país d’arribada les rebutja. Transiten buscant el lloc on poder viure, romandre, arrelar-se, al qual poder denominar llar.

5 AGOST. CIA. CRIS-IS Home. 40 minuts
TEATRE DE CARRER: comèdia, humor
En una casa miserable, una parella viu la seua penosa rutina. Drama al servei de la comèdia. Rialles de les bones, de les sonores, de les que curen. Un espectacle trepidant, emocionant i, també, tendre.

12 AGOST. RAMIRO VERGAZ White Bottom. 45 minuts
CLOWN I CIRC amb malabarisme, llit elàstic i snake hips
Sabates de xarol, un escenari sobre rodes, un trampolí rescatat de l’oblit. Este showman autèntic i atemporal realitzarà piruetes, jocs malabars, proeses, malapteses. Elegància, extravagància, llums i brillantor.

19 AGOST. TROCOS LUCOS. Tartana. 50 minuts
CIRC CONTEMPORANI amb bàscula coreana i equilibris
És una proposta escènica innovadora, de caràcter informal. El risc inherent a la tècnica s’uneix a la sorpresa dels nous elements i moviments creats, oferint una proposta impressionant.

26 AGOST. NANDO CANECA. Wooow. 50 minuts
HUMOR, CIRC, MÀGIA
Un homenatge al joc i a l’amor. Una amalgama en clau d’humor. Una atrotinada travessia que mescla circ, màgia, teatre gestual i improvisació.

Articles relacionats