Els bombers de Gandia guanyen la trobada interna de rescat en accidents i representaran al consorci en el nacional

Els bombers del parc de Gandia han guanyat la Trobada Interna de Rescat en Accidents de trànsit, celebrada esta setmana a València, en la qual competien nou equips de bombers del Consorci Provincial de Bombers de València. Els bombers representaran ara al Consorci Provincial en la XIII Trobada Nacional de Rescats en Accidents de Trànsit (ENRAT), que es celebrarà els pròxims dies 3 i 4 de maig també a València.
Les operacions van començar a les onze del matí i acabaren a les huit de la vesprada d edimecres. El lliurament de plaques commemoratives i trofeus va tenir lloc dijous 27 d’abril.
Al costat d’aquests equips, altres huit equips de bombers – incloent un de Bombers de l’Ajuntament de València – participaven en la línia no classificatòria, que els permet practicar maniobres d’excarceració davant la mirada i l’anàlisi experta d’un jurat.
La maniobra que havia d’efectuar cadascun dels equips del Consorci Provincial era l’excarceració segura de dues persones que simularen estar atrapades en un accident greu. Per a açò, comptaven amb 20 minutos per a efectuar amb èxit la seua participació.
En les maniobres del campionat, una de les dues persones simulava estar baix risc vital imminent. Cada equip estava compost de sis efectius: un comandament, un sanitari i quatre bombers.
En relació a aquesta trobada interna, Josep Bort, president del Consorci Provincial de Bombers, va dir que: “per al Consorci, la preparació dels nostres efectius en accidents de trànsit és clau. Per açò, que els nostres equips competisquen entre ells i treballen junts per a traure el millor del seu treball, és motiu d’orgull per a tots”.

TOT PREPARAT PER A ENRAT
ENRAT està organitzat, entre altres organismes, pel Consorci Provincial de València, la Universtitat de València i l’Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit (APRAT). Col·laboren igualment l’Ajuntament de València i els bombers de l’Ajuntament de València. En la trobada participaran vint equips procedents de cossos de Bombers de tota Espanya.

Et Pot Interessar