Gran èxit per a la delegació valenciana en els Mundials de Bombers celebrats a Lisboa entre el 30 d’abril i el 7 de maig, en la qual els bombers del Consorci Provincial de València s’han emportat 17 medalles en diferents modalitats, especialment en les proves de natació. Fins a la capital portuguesa van viatjar set bombers del CPBV, Víctor Bisbal del parc de Bombers de Requena, Rafa López, d’Alzira, Adrián Martínez de Xátiva, Sergi Beltrán de Silla, Daniel López de Gandia, i Vicent Pastor i Juanjo Martínez de Cullera. 

La major part del medaller s’ha aconseguit en les proves de natació, on s’han obtingut en la competició individual 10 medalles d’or, 1 de plata i 2 bronzes, així com altres tres medalles en les proves de relleu, concretament 2 ors i 1 bronze. S’ha sumat una medalla de plata més en la prova d’atletisme. 

No són les úniques modalitats que han disputat, ja que dos dels representants han participat en les proves ciclistes, i també s’ha aconseguit un cinqué lloc general en la conducció del camió, i un 12 i 29 lloc en la pujada d’escales. 

El mundial ha posat a prova la preparació, destresa i condicions físiques dels bombers del CPBV. La seua participació en la cita portuguesa s’emmarca en la promoció que fa de l’esport el Comité Tècnic d’Activitat Física del Consorci, i ha comptat amb el suport del CPBV a través de les subvencions que el Consorci atorga per a la promoció de la salut i l’esport entre els bombers de la plantilla provincial. 

El pròxim repte esportiu és la participació en la modalitat de rugbi 7, ja que existeix el projecte de constituir un equip propi de personal del Consorci, per al que ja s’ha realitzat algun entrenament i s’espera que prompte s’animen a incorporar-se un major nombre de participants.