24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

Bombers de la Diputació de València col·laboraran en el rescat d’afectats per les inundacions de Líbia

• El Consorci Provincial de Bombers de València dirigit pel diputat Avelino Mascarell, coopera amb 15 components de la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes (UREC) i més de 1600 kg de material de rescat

• Este equip, que ja ha participat en altres emergències internacionals com el terratrémol de Turquia, se centrarà en la cerca de persones atrapades després del pas de la tempesta Daniel

La Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes (UREC) del Consorci Provincial de Bombers de València viatja ja a Líbia per a col·laborar amb altres equips de rescat internacionals en els treballs de cerca i rescat de persones després de les inundacions provocades pel pas de la tempesta Daniel.

Els 15 membres de la UREC centraran els seus treballs en el terme de Derna. Es tracta d’una ciutat de la costa nord que ha quedat pràcticament submergida per l’enderrocament de dues preses provocat per les pluges torrencials dels últims dies.

La delegació de la Diputació de València, la qual desplaça a la zona 1.600 kg de material tècnic i sanitari, treballarà de manera conjunta amb dotze voluntaris de l’ONG valenciana IAE (Intervenció, Ajuda i Emergències), especialitzada en la investigació amb gossos.

El diputat de Medi Ambient i president del Consorci de Bombers, Avelino Mascarell, ha destacat “la gran experiència de l’equip de la UREC en entorns d’estructures col·lapsades, que serà d’enorme ajuda a l’hora de coordinar-se amb la resta d’efectius mobilitzats en la zona, tant locals com procedents d’altres països”.

En aquest sentit, Mascarell explica que “l’ajuda de la delegació del Consorci pot ser fonamental en la cerca i localització de víctimes”, com ja feren en el terratrémol de Turquia en el mes de febrer passat, on l’equip va rescatar diverses persones atrapades sota els enderrocs.

El responsable de la URECRamón Pérez, detalla que “l’objectiu és localitzar persones que puguen estar atrapades en estructures que s’han vist afectades per les inundacions” motiu pel qual van dotats d’eines de rescat urbà i aquàtic, a més de material mèdic i sanitari.

Articles relacionats