17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Bloc i País fa costat  a la decisió de Gent de Compromís

Bloc i País es solidaritza amb la decisió de Gent de Compromís i demana repensar la coalició perquè funcione respecte a la democràcia interna.

Bloc i País, corrent sobiranista del Bloc Nacionalista Valencià, la força majoritària de la coalició Compromís, ha lamentat la falta de democràcia interna que ha portat a la dissolució de l’activitat de les persones alineades amb Gent de Compromís, que agrupa aquells militants que no formen part de cap dels partits de la coalició, sinó que hi estan directament adherits.

En aquest sentit, Vicent Fernàndez i Capilla, Coordinador de BiP, ha coincidit amb el diagnòstic del comunicat de dissolució de Gent de Compromís: “Aquesta ha estat la crònica d’una mort anunciada, perquè ja fa massa temps que les persones militants directament de la coalició no compten més que per pagar quotes i penjar cartells, sense que funcionen els òrgans de democràcia interna en els quals pogueren participar. Com a exemple, el Consell General de Compromís, el nostre Parlament, no s’ha reunit en tota la legislatura passada, quan les nostres Normes i Bases de funcionament marquen que s’hauria de convocar almenys dues vegades a l’any”.

Així doncs, Fernàndez i Capilla ha demanat que “hi haja una solució en comú dels problemes de democràcia interna que arrossega la nostra coalició: no s’hi val a amagar el cap com l’estruç, perquè aquests problemes seguiran vius i arribarà el dia que ens passaran factura si no els enfrontem”.

En aquest sentit, Bloc i País ha anunciat que demanarà la convocatòria d’un Consell General de Compromís per tal de repensar el funcionament de la coalició i que siga fruit d’una decisió participada i democràtica per part de les bases de la nostra formació. “Ara que previsiblement encarem quatre anys sense processos electorals és el moment d’enfrontar el repte de la democràcia interna a Compromís de manera tranquil·la, sense pressa, però també sense pausa”, ha conclòs el Portaveu valencianista.”

Articles relacionats