Benirredrà crema la foguera a les portes de l’ermita de Sant Antoni

Benirredrà celebra des d’este divendres la festa de Sant Antoni, dedclarada d’Interés Turístic Local en 2010 per la Generalitat Valenciana, i que es celebra en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia.

La tradició d’aquest porrat data del s. XVII, encara que no es va reprendre la seua celebració fins a 1999, incloent-lo en la Ruta dels Porrats, una cita consolidada i que any rere any rep més de 8.000 persones.

Des de dimecres es pot visitar a l’Ajuntament de Benirredrà l’exposició d’art ‘Despullant els pors’, de Laura Toscano Castillo, mentre a l’aula de Cultura, des de dijous es pot visitar l’exposició ‘Ulls de Mussol’, del Col•lectiu de Pintura de la Safor.

Durant tot el matí del divendres 18, els més xicotets gaudiren en la plaça de l’Església del Porrat a lescola, jocs populars i activitats dinàmiques destinades a escolars.

Un pregó teatralizat ha inauguray oficialment el Porrat este divendres a la nit a càrrec de l’Associació Cultural El Garbell, en la plaça de l‘Ajuntament, on els pregoners, abillats amb indumentàries d’època, han contat  històries i xafarderíes a la ciutadania.

Després del pregó, a les 21 hores, es va cremar de la foguera al peu de l’Ermita  de Sant Antoni, on es repartiren dolços tradicionals i mistela. En les paradetes de les associacions locals, també es podien degustar productes representatius de la gastronomia valenciana.

A les 23.30 hores la Carpa del Porrat era escenari per a l’humor amb l’espectacle de monòlegs de Luis Larrodera, Ismael Galà i Piter Marró.

Dissabte 19 és la jornada triada per a gaudir del mercat típic: llocs de temàtica valenciana que ofereixen artesania i productes gastronòmics als visitants.

Jocs infantils de carrer, actuació de bollywood, gegants i cabuts ompliran els carrers del poble durant tot el dia.

A partir de les 23.30 hores, en la Carpa del Porrat, sopar i ball amb la discomóvil “Ibizan Sound Festival”.

Els actes del diumenge 20 de gener començaran a les 11 del matí en la plaça de l’Església amb els tocs històrics medievals de campanes, una exhibició a càrrec de l’associació de Campaners de Benirredrà juntament amb la Colla de Campaners de l’Alqueria de la Comtessa.

Al migdia, en l’ermita de Sant Antoni, tindrà lloc el primer concert del cicle de Música Clàssica, ofereix obres de Vivaldi, Bach, Haendel i Mozart.

A les 12.30, a l’església de Sant Lorenç, tradicional benedicció d’animals i repartiment de pans beneïts.

La Muixeranga de la Safor també estarà present a Benirredrà, igual que la Colla de Dolçainers i Tabaleters de la Safor, que acompanyaran al Grup de Danses de Daimús.

A partir de les 14.30, serà el moment de la tradició gastronòmica amb les cassoles d’arròs al forn en la carpa del carrer Tramuntana, on els assistents comptaran amb cadires i taules a la seua disposició.

L’alcaldessa, Lola Cardona, ha recordat a la població que “hi haurà jornades de portes obertes durant tot el Porrat per a visitar l’Ermita de Sant Antoni i l’església de Sant Lorenç, recentment restaurada i on s’han recuperat frescos del segle XVII.

Et Pot Interessar