20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Benipeixcar viu les festes patronals del 6 al 10 de juliol

El president de la Junta del Districte de Benipeixcar, Joan Muñoz, i el president de l’associació de veïns, Rafael Verdeja, han presentat la programació de les festes del barri de Benipeixcar que se celebraran del dia 6 al 10 de juliol.

Les associacions de festes del barri han sigut les encarregades d’organitzar la programació, que compta amb activitats lúdiques i religioses “per a xiquets, per a majors, per a tot tipus de gent”, segons ha afirmat Muñoz. Entre elles ha destacat que hi haurà música, revetlles, menjars en la plaça i la particular benedicció dels cotxes en la plaça de l’església el dia 10. A més, en Benipeixcar es realitzarà el dia 9 la primera projecció (Perdiendo el Norte) de la iniciativa de Cinema d’Estiu Solidari que organitza l’Ajuntament de Gandia.

Per la seua banda, Verdeja ha nomenat les activitats que més destaquen de cada associació. Entre elles es troben l’ofrena que fan a la Mare de Déu dels Desemparats del dia 6 (20:30 h), la batalla de merengues i la cordà d’aigua (dia 7 a les 17:00 h i 17:15 h) de les Festes de Sant Lluís Gonzaga i el castell de focs d’artifici de les Festes del Crist de l’Empar (dia 8 a les 22:30 h) que és “un dels millors que tenim de tota la comarca, malgrat que no s’aprofite”. L’últim dia de festes se celebra en honor al patró dels conductors, Sant Cristòfol, i es realitza una processó “molt curiosa” en la que la imatge del sant es puja en la baca d’un cotxe i la resta d’automòbils el segueixen pels carres de Gandia i la platja.

Per últim, el president de la Junta del Districte de Benipeixcar ha descrit les festes de Benipeixcar com “una festa molt original, divertida i oberta a tota la gent” i, junt amb el president de l’associació de veïns de Benipeixcar, ha volgut animar a tots els veïns i veïnes de Gandia que “s’apropen a Benipeixcar que és un poble molt acollidor”.

Articles relacionats