Bellreguard acull fins al 6 d’agost la mostra «Al Tall, 35 anys»

Fa 35 anys que va nàixer Al Tall i Bellreguard ho commemora amb l’exposició “Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià”, un recorregut històric per l’obra del grup valencià que a partir de la música tradicional valenciana i les seues lletres ha descobert les altres músiques de la Mediterrània, especialment del nord d’Àfrica. Com explica el regidor de Cultura, Marcos Haro, «a més d’una contribució musical inestimable, Al Tall ha ajudat a crear la consciència de ser poble i País, a més de recuperar la memòria històrica». La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura  fins el 6 d’agost.

Amb 16 discos i centenars d’actuacions en terres valencianes i de tot el món, Al Tall ha sigut capdavanter en l’aprofitament de la música tradicional valenciana per a fer música actual, vàlida per al present i punt de partida per a noves músiques, com demostren ja els diversos grups de músics –valencians i d’arreu de la Mediterrània– que segueixen el camí que ells han obert. L’exposició ha estat elaborada per la Universitat d’Alacant i Al Tall, amb la col·laboració de Soledad Desfilis.

Després de la inauguració, a més, es projectarà el documental Sempre Al Tall, dirigit per Josep Pitarch i produït per la Universitat de València a través del seu Taller d’Audiovisuals. Es tracta d’un biòpic que acompanya l’històric grup de música valencià en el seu comiat dels escenaris. El documental mostra els últims assajos, trobades, concerts i homenatges, a més de les reaccions i la repercussió que va comportar l’anunci de la seua retirada. Alhora, Sempre Al Tall fa un recorregut per la seua llarga trajectòria, des dels treballs inicials d’investigació, quan anaven casa per casa recuperant cants populars valencians, fins a la seua consagració com a referent musical i cultural. Un documental que és també un repàs dels últims 40 d’història valenciana pel component reivindicatiu i polític del grup.

Et Pot Interessar