Beniopa viu les seues festes patronals fins al 26 de juliol

La Presidenta de la Junta de Districte de Beniopa, Laura Morant, i la Comissió de Festes de Beniopa han donat a conèixer el programa de festes d’enguany, que comencen el dia 21, tot i que al barri ja s’han organitzat activitats com ara el XII concurs de paelles nocturnes solidàries que va tindre lloc el darrer dia 8 o la cavalcada de disfresses pel barri amb la imatge del Tio Roro el dissabte 14. A més, també es va projectar el 17 la pel·lícula “Ballerina” que està dintre de la programació de Cinema d’Estiu Solidari organitzat pel Departament de Participació Ciutadana.

Dissabte 21 un vol de campanes a la 13:00 h donarà l’inici de les Festes Patronals.  A més, hi haurà un carrera ciclista d’escoles a les 22:00 i un sopar dels festers de la Magdalena a les 22:00 que conclourà amb una revetla de l’orquestra titànic a la plaça major de Beniopa. El dia 22 haurà castells d’aigua per als xiquets, dinar de festers, cercaviles, la missa solemne en honor a la patrona, Santa Maria Magdalena, processó, i castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Borredà.

Dilluns 23 de juliol es celebrarà festa del merengue i tot seguit, la festa de la bromera i la festa de l’aigua. La nit conclourà amb una masceltà nocturna a càrrec de la pirotècnia Europlà i la revetla amb el grup Bestof i discomòbil amb el Dj’s Adrian. L’endemà, al matí es realitzarà la baixada de la imatge del Cor de Jesús i la jornada continuarà amb activitats per als xiquets com el Castell aquàtic al pati del col·legi Joan Martorell, la missa solemne en honor al Sagrat Cort de Jesús, processó, mascletada i finalitzarà com totes les nits amb revetlla i discomòbil.

Dimarts 25 és la festa del Crist de l’Empar, el dia començarà amb la despertà i la baixada de la imatge del Crist. Al llarg del dia tindrà lloc la festa de l’aigua a la plaça Major de Beniopa, la missa i la processó en honor al Santíssim Crist de l’Empar. El dia acabarà amb un castell de focs d’articifi a càrrec d’Eruoplà, la revetla Inspiration Party amb els Dj’s Paul Smith, Mistic i Pablo Alemany i un a cercavila amb Figatells bakat’s pels carrers de Beniopa. 

Finalment, el dia 26 tindrà lloc la festa de la Mare de Déu dels Desamparats, Durant el matí tindran lloc novament jocs d’aigua, cercaviles i processó. A més, es realitzarà a les 11:45 h el Festival Party Color amb dicoteca mòbil. La festa conclourà a les 22:30 hores amb una gran mascletada nocturna a càrrec de la pirotècnia Europlà que tancarà les festes i el cant d’albades a la Mare de Déu dels Desamparats a l’Esglèsia Santa Maria Magdalena.

Laura Morant ha convidat el veïnat de la resta de la ciutat a «creuar el barranc» i gaudir de les Festes de Beniopa. “Uns dies de festa, música i color, dissenyada per a tots els públics que arribarà als racons principals del nostre poble, ja que són unes festes pròximes, per a totes i tots”.

 

 

Et Pot Interessar