12.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Beniopa gaudeix dels actes que es pogueren dur a terme del Porrat de Sant Antoni

 

• Nacho Arnau, president de la Junta de Districte de Beniopa: “No hem pogut dur a terme el Porrat amb totes les activitats, però  hem celebrat la cremà de la foguera el dissabte i el diumenge la benedicció dels animalets a l’església del poble”.

Beni 1

Aquest cap de setmana s’han celebrat a Beniopa alguns dels tradicionals actes del Porrat de Sant Antoni, malgrat la recent suspensió de gran part de la seua programació. «No hem pogut dur a terme el Porrat amb totes les activitats, però sí que hem pogut celebrar la cremà de la foguera el dissabte i ahir diumenge la benedicció dels animalets a l’església del poble», ha explicat el president de la Junta del Districte de Beniopa, Nacho Arnau.

Tal com va anunciar el president la passada setmana, l’increment de casos per la covid-19 va causar la suspensió d’alguns actes del tradicional Porrat de Sant Antoni de Beniopa, previst per al 14, 15 i 16 de gener. Tot i que s’han mantingut la foguera i la benedicció dels animals, l’objectiu principal aquest cap de setmana era el d’evitar aglomeracions de públic innecessàries, ja que la situació sanitària actual impedia celebrar-lo amb la seua normalitat.

Beni

Per segon any consecutiu s’han cancel·lat el porrat, el mercat valencià, la fira d’atraccions i la mostra d’associacions, entre altres activitats programades. Tanmateix, es va decidir mantindre els actes més simbòlics i més arrelats a la Festa de Sant Antoni com la missa i la desfilada de cavalleries. En aquests actes i a la cremà de la foguera i benedicció dels animals era obligatori l’ús de la mascareta i la distància de seguretat.

Per a evitar contagis, a més, es va decidir eliminar el repartiment de bunyols de carabassa i de mistela previs a la cremà de la foguera. El que sí que es va efectuar va ser el del pa benet i les garrofes en la benedicció d’animals en borses tancades individuals. «Voldria agrair la participació de tot el veïnat que va acudir a la benedicció, així com a la cremà de la foguera. Per descomptat, també vull agrair les associacions que han col·laborat i han fet possible que poguérem celebrar els actes més tradicionals de Sant Antoni», ha conclòs el regidor.

Articles relacionats