19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Benifla finalitza les obres de millora del Polígon Industrial

 

– Beniflà aposta pel sector empresarial des de la millora contínua del seu Polígon Industrial i amb beneficis fiscals 

– L’Ajuntament preveu aconseguir les subvencions de l’IVACE per tercer any consecutiu

El desembre passat va finalitzar el projecte “Millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en el Polígon Industrial de Beniflà”.

Aquesta actuació ha suposat una inversió total de  90.804,25 €, una part ha sigut gràcies a la subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) en la quantia de 79.879,27 €, i és va escometre cinc actuacions de millora considerable en tota la superfície.

Les actuacions concretes que ja han millorat la qualitat de les instal·lacions existents es resumeixen en quatre blocs.

El de seguretat ha consistit en la instal·lació de dues cambres per a la lectura de matrícules connectades mitjançant fibra amb la central de Policia Local.

L’energètic es basa en la implantació del sistema de telegestió per a enllumenat públic del polígon, adaptant el quadre elèctric del mateix per a això.

En l’àmbit informatiu s’ha creat la pàgina web (https://poligonoindustrialbenifla.es) i el rètol, a manera de directoris de totes les empreses implantades en el polígon de la localitat.

I en el bloc de disseny urbà s’han ampliat les places d’aparcament mitjançant el pintat de noves zones amb pintura acrílica en dissolució antilliscant, s’ha instal·lat un pipican, jocs per a gossos, una font decorativa i s’ha ampliat l’àrea de cal·listènia.

L’alcalde de Beniflà, Borja Gironés, ha anunciat la concurrència  a la convocatòria de l’IVACE en 2022. La institució presentarà el projecte d’execució de les dues terceres parts de zones verdes pendents, on s’ha planificat instal·lar un pump track com a complement a les barres de cal·listènia. El projecte global també inclou la millora de voreres i accessibilitat i el perfeccionament de l’asfaltat.

Gironés es mostra igualment il·lusionat per la futura associació empresarial que està ajudant a constituir perquè la relació entre l’Ajuntament i el sector econòmic continue igual d’enfortida.

“Amb la baixada d’impostos en 2022 i l’aplicació d’incentius fiscals per a les empreses implantades a Beniflà –explica l’alcalde- hem aconseguit la menor xifra de desocupació en el municipi durant l’etapa democràtica i una recaptació directa considerable”. “Però el més rellevant, segons Borja Gironés, és la ferma aposta de l’actual equip de govern per col·laborar amb el sector empresarial”.

El polígon industrial de Beniflà ha millorat considerablement en 2022 quant a vigilància, millora urbana i eficiència energètica. Tot això amb l’objectiu de facilitar les condicions laborals dels centenars de persones que treballen diàriament en el complex.

Articles relacionats