13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Beniflà aposta pels horts urbans municipals

– L’Ajuntament de Beniflà adquireix un solar de 339 metres quadrats, a través del Pla d’Inversions de la Diputació de València 2022-2023

– L’alcalde de Beniflà, Borja Gironés, defensa este projecte d’horts urbans, ja que “tenen una doble finalitat, com és reconvertir zones urbanes en zones verdes i, al mateix temps, consumir productes de la terra per a l’autoconsum”

Beniflà aposta pels horts urbans municipals per a destinats a l’autocultiu de productes autòctons de l’horta i, per a això, ha adquirit un solar de 339 m² en el camí Molí, entre l’aparcament municipal i el Molí Vell d’Ausiàs March, per a destinar-ho a la creació de parcel·les individuals.

Este projecte de mini horts, encara per desenvolupar, es destinarà a veïnes i veïns del municipi que desitgen disposar d’una parcel·la per a cultivar verdures i hortalisses destinades a l’autoconsum. El propòsit de l’Ajuntament és fer treballs de condicionament tant del terreny com d’elements estructurals per a deixar habilitat l’espai.

El projecte es preveu que es finance amb fons del pròxim Pla d’Inversions de la Diputació de València.

Des de l’Ajuntament de Beniflà se sondejarà als veïns que tinguen interés a plantar i consumir els seus propis productes, per a destinar una quantitat de parcel·les i així cedir l’espai als sol·licitants.

L’alcalde de Beniflà, Borja Gironés, defensa este projecte d’horts urbans, ja que “ofereixen diversos beneficis”.
“Els horts municipals tenen una doble finalitat, com és reconvertir zones urbanes en zones verdes i, al mateix temps, consumir productes de la terra per a l’autoconsum”, ha assenyalat Gironés.

“El govern de Beniflà està compromés amb la sostenibilitat mediambiental, fomentant l’agricultura ecològica”, ha finalitzat l’alcalde.

Articles relacionats