11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Forta inversió per millorar el pavelló municipal de Gandia

 

– Gandia renovarà el pavelló municipal per millorar l’accessibilitat i augmentarà l’eficiència energètica del poliesportiu

L’Ajuntament de Gandia renovarà el pavelló municipal per millorar les instal·lacions i el servei que es presta a la ciutadania. Aquesta actuació consistirà principalment a remodelar lavabos, vestuaris i graderies; instal·lar un nou parquet a la pista actual de bàsquet; millorar els paràmetres d’accessibilitat del pavelló i instal·lar un nou sistema energètic per al conjunt del poliesportiu, la qual cosa permetrà millorar la seua eficiència i reduir el consum d’energia.

La inversió necessària per a dur a terme aquesta actuació serà possible després de l’aprovació a la Junta de Govern d’una sol·licitud de canvi d’actuació subvencionada dins del Pla d’Inversions per a municipis de més de 50.000 habitants per a l’any 2021 de la Diputació de València.

L’objectiu d’aquesta sol·licitud de modificació és retindre aquesta important ajuda per millorar les instal·lacions esportives, que arriba als 1,65 milions d’euros, i destinar-la al cofinançament de la renovació del pavelló, per passar a incloure en el proper Pla d’Inversions de la Diputació de València, on ja s’està treballant, la inversió necessària per a executar el nou Gandia Arena.

Com ha explicat el tercer tinent d’alcalde i regidor d’esports, Jesús Naveiro, aquesta decisió “és una gran notícia per a la ciutat, que atén una gestió més eficient dels fons públics que té compromesos aquest ajuntament i donar una resposta ràpida a les necessitats de la ciutadania”. “En aquesta legislatura la ciutadania tindrà el Gandia Arena, al qual se sumarà un pavelló renovat per potenciar l’oferta esportiva de la ciutat”, ha assenyalat el regidor.

“El poliesportiu municipal necessita una actuació de renovació potent, que preveiem que s’inicie al llarg del primer semestre del 2024 i que ja s’ha començat a coordinar juntament amb els clubs esportius que fan ús de les instal·lacions perquè no interferisca les competicions que se celebren en aquest espai”, ha afegit Naveiro.

A més, el regidor d’Esports ha recordat que “l’Ajuntament es va comprometre a invertir almenys un milió d’euros anuals en reparació i manteniment d’instal·lacions esportives, una xifra que estem executant”. En aquest sentit, ha recordat la reforma del Centre Esportiu del Grau, la inversió en zones d’esport a l’aire lliure finançades amb fons europeus, que són una realitat al barri del Raval i la zona de l’avinguda del Grau, a més d’actuacions de manteniment entre les quals es troben les realitzades a diversos espais per millorar zones de vestidors, dutxes i banys, adquisició de maquinària de fitness, o reparacions d’aire condicionat, entre moltes altres.

D’altra banda, a la primera reunió de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, amb el nou president de la Diputació de València s’han iniciat les converses per planificar i estudiar noves fórmules de finançament per al Gandia Arena, un projecte estratègic per a la ciutat. Aquest nou pavelló permetrà albergar competicions nacionals i internacionals, a més d’altres tipus d’esdeveniments de gran magnitud.

Objectius de l’actuació

El pressupost total de les obres de renovació del poliesportiu i de la millora d’eficiència energètica del poliesportiu serà de 1,85 milions d’euros i s’actuarà fonamentalment per:

Renovació de vestuaris i lavabos: Es reformaran completament tots els vestidors i els lavabos públics del pavelló municipal per fer-los més amplis, còmodes i òptims per a persones amb diversitat funcional.

Instal·lació de nou parquet. Es canviarà el parquet de la pista de bàsquet del pavelló, per un de nou realitzat amb material homologat per a la competició i se’n coordinarà la instal·lació amb els clubs esportius, per ajustar-la al calendari de competicions.

Millora dels paràmetres d’accessibilitat. Aquesta part de l’actuació permetrà adequar les instal·lacions, en concret vestuaris, lavabos públics i graderies perquè qualsevol persona puga accedir i desenvolupar-se en aquests espais sense dificultat.

Millora de l’eficiència energètica. Es procedirà a canviar les antigues calderes per un sistema aerotèrmic sustentat en plaques fotovoltaiques, cosa que disminuirà de manera notable la factura energètica. A més, aquesta intervenció també repercutirà en una millora del servei, s’evitaran avaries i el poliesportiu serà més agradable, ja que estarà millor climatitzat.

Articles relacionats