18.1 C
Gandia
Dilluns, 26 setembre, 2022

Benifairó vol deixar un legat de memòria històrica sobre el confinament

– El prestigiós fotògraf local Salva Ferrando junt amb l’ajuntament de Benifairó de la Valldigna, portaran a terme un projecte fotogràfic sobre ‘persones confinades’.

Entre l’elenc d’artistes locals benifaironers, destaca per la seua joventut i la seua trajectòria internacional el realitzador i fotògraf Salva Ferrando. Les circumstàncies actuals de confinament a causa de la pandèmia del COVID-19, comporta unes circumstàncies vitals i socials que han trasbalsat la vida dels veïns, les restriccions de mobilitat han sigut, per la seua excepcionalitat, allò que està marcant en aquests moments la vida de bona part de la població mundial.

Amb aquest projecte es pretén captar la visió humana de trobar-se confinat, amb la càrrega de profunditat davant una situació mai viscuda col·lectivament.

Salva Ferrando ha desenvolupat bona part de la seua carrera artística més enllà de les nostres fronteres, majorment a Turquia on ha viscut durant 11 anys. Ha realitzat treballs publicitaris per a empreses tan importants com Nike, PhillipsVolskwagen o Sony, i ha fotografiat personalitats tan rellevants com el recentment difunt Kobe Briant, o l’exjugador del Barça Arda Turan, entre altres. Ha publicat en grans mitjans com National Geographic o recentment a la prestigiosa revista Vogue Itàlia un projecte realitzat al monestir de Santa María de la Valldigna.

Des de l’ajuntament benifaironer destaquen la importància de deixar memòria històrica d’aquest període, que marcarà la vida de la nostra generació; a més, fer-ho mitjançant l’art, el qual és l’única eina que pot captar per al futur la vertadera cara, allunyada de la visió asèptica de les xifres i documents oficials, del confinament.

Articles relacionats