11.3 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Benifairó tarda un dia i mig de mitjà per a pagar als proveïdors

L’actual Llei Pressupostària marca els 30 dies com el màxim per a pagar factures els ajuntaments. En els ajuntaments de pobles menuts no només existeix la dificultat de tindre “caixa” per a pagar, sinó també els recursos humans per poder tirar endavant tota la desmesurada càrrega burocràtica en què han submergit a les administracions locals les administracions autonòmiques i estatals.

La manca de sensibilitat cap aquests ajuntaments en aquesta matèria aplega que quan hi ha problemes per a substituir un secretari, administratiu o poder comptar amb tècnics s’arriba gairebé al col·lapse. Llavors, amb el fet de comptar amb un bon període mitjà de pagament, la temptació de molts càrrecs públics és publicitar la seua bona gestió, que hi és, per descomptat, perquè sense una direcció política clara i coherent l’administració no pot realitzar eficientment el seu treball.

Però, com expressen des del govern de l’ajuntament benifaironer, si hi ha algun mèrit, està en l’eficiència dels treballadors de l’ajuntament, amb el seu bon treball i implicació en la institució. És més, el mateix alcalde, Josep Antoni Alberola, diu que “se sent orgullós de poder compartir amb uns treballadors com els que tenim a l’ajuntament. La feina d’aquests normalment no transcendeix al públic, sent treballadors que estan exposats a una gran càrrega de treball, responsabilitat i estrés”. “Pagar les factures amb una mitjana d’1,51 dies és una molt bona notícia per als proveïdors de l’ajuntament, i una molt bona notícia per al poble de Benifairó, perquè mostra el bon funcionament administratiu del consistori”.

Articles relacionats