17.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Benifairó denuncia la insostenibilitat de la situació de servei administratiu del centre de salut

 

– L’ajuntament de Benifairó reclama a la Conselleria de Sanitat l’ampliació horària de l’administració del centre de salut.

Des de fa anys, el Centre de Salut de Benifairó de la Valldigna manca d’un administratiu de la Conselleria de Sanitat. Segons èpoques s’ha tingut un màxim de tres hores diàries, sent absolutament insuficient. Però quasi sempre el servei ha sigut nul per part de la Conselleria de Sanitat.

L’ajuntament, davant la disjuntiva, va assumir aquest servei, que suposa desenvolupar una competència impròpia, amb la consegüent despesa que no hauria de tindre un ajuntament menut –que en aquest assumeix– i que els ajuntaments més grans no la tenen.

Amb l’actual situació de pandèmia el problema s’agreuja per raons de sobra conegudes.

A més, la manca de personal per part de l’ajuntament deixa el centre de salut en una situació complicada. La pressió que ja de per si estan sotmesos el personal sanitari, s’ha d’afegir l’estrés que produeix la mancança de servei d’administratiu.

Des de fa anys, l’ajuntament de Benifairó ha reclamat aquest servei mitjançant gestions directes i enviant cartes a la Conselleria. La darrera setmana es va enviar la darrera missiva, a més de realitzar diverses gestions. Des del govern municipal expressen la seua preocupació per la degradació del servei que suposa aquesta mancança, més en unes setmanes on la càrrega de treball per als sanitaris i de necessitat per part del veïnat ha sigut màxima, raó per la qual qualifiquen la situació d’insostenible.

Articles relacionats