16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Benifairó aposta decididament per les accions mediambientals

– El darrer plenari de setembre la corporació local de Benifairó de la Valldigna aprovava dos punts que denoten una aposta ben decidida pel que fa al desenvolupament de les polítiques mediambientals

Per una part es donava llum verda al Pla Local de Gestió Residus (PLGR), on s’adopta com a sistema de recollida el porta a porta selectiu, la proposta va estar avalada amb els vots a favor de Compromís i Proposem. Les dades més recents pel que fa a les taxes de separació situen la localitat als primers llocs del rànquing dels que millor separen en origen, així i tot, i com apunta el PLGR desenvolupat, s’està encara lluny de complir amb els requeriments indicats al PIRCVA (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana). Lluny en relació, per exemple, al rendiment de la fracció plàstic i lluny també per la no separació en origen dels bioresidus. Analitzats al PLGR tres sistemes de recollida diferents, s’aposta pel porta a porta, entenent que aquest és el que permetrà complir amb els compromisos del poble amb el medi ambient i també amb el requeriment de l’administració autonòmica, estatal i europea.

Per altra banda s’aprovava també, la proposta d’acord per sol·licitar a la Conselleria la declaració del «Pla de Barber» com a Paratge Natural Municipal. Conscients de la singularitat i la riquesa d’aquest enclavament benifaironer, la declaració com a Paratge Natural Municipal permetrà un major grau de protecció i conservació d’aquest patrimoni natural i paisatgístic.

Aquestes propostes s’emmarquen dins d’un itinerari polític clarament marcat pel compromís amb les qüestions mediambientals. Part d’aquest itinerari són també les actuacions associades als programes de gestió forestal sostenible, la instal·lació de sistemes fotovoltaics autoconsum als edificis públics, l’aprovació del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) o la mateixa implicació del consistori benifaironer amb el projecte de recuperació mediambiental del Riu Vaca.

Des del grup de govern asseguren que”hui en dia no es pot entendre cap programa polític que no contemple la qüestió mediambiental com un tema cabdal i prioritari.

Articles relacionats