28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Beniarjó clama pel deficient inici del curs escolar

 

 

– L’alcaldessa de Beniarjó demana a la Conselleria d’Educació que solucione els problemes de falta de professorat i del mal servei d’autobusos

– Eva Llinares mostra el seu suport al claustre del CEIP Sant Marc així com a les famílies d’aquest centre educatiu i de l’IES Vall de la Safor

L’alcaldessa de Beniarjó, Eva Llinares, i la regidora d’Educació, Concha Germán, han participat aquest matí en la concentració convocada pels pares, mares i alumnat de l’IES Vall de la Safor de Vilallonga pels problemes derivats del mal servei d’autobusos que s’han produït des del primer dia de curs i que obliguen a part de l’alumnat a esperar-se fins a una hora per a poder tornar a casa. Això provoca que arriben a les quatre de la vesprada després d’estar en el centre educatiu des de les huit del matí.

Posteriorment, tant l’alcaldessa com la regidora d’Educació s’han unit a la concentració convocada al CEIP Sant Marc de Beniarjó pels pares, mares, alumnat i professorat del centre educatiu. El claustre i les famílies han protestat pel fet que, a hores d’ara, encara falten 4 places per cobrir en el centre: 3 d’infantil i 1 de primària, amb les conseqüències que això comporta per a l’atenció de l’alumnat.

Eva Llinares ha lamentat la falta de previsió i la mala gestió per part de la Conselleria d’Educació i ha demanat a l’administració autonòmica que siga més diligent i pose solució de forma urgent, tant als problemes de falta de professorat com de transport públic.

 

PER UNA ESCOLA DE QUALITAT, Manifest del Claustre CEIP Sant Marc

El dia 1 de setembre vam iniciar el curs escolar amb molta il·lusió i bons propòsits. Malauradament aquesta alegria ens va durar ben poc. Des de Conselleria se’ns informava que les adjudicacions de places per al curs 2023-2024 anaven a demorar-se per un problema informàtic el qual, no estava clar quan anava a solucionar-se. En el nostre centre hi ha 4 places per a cobrir: 3 d’infantil i 1 de primària. A hores d’ara, els problemes informàtics continuen.

Des del centre, s’ha treballat sense descans per tal de poder garantir al nostre alumnat un inici de curs de qualitat i sense mancances en l’àmbit de recursos humans, però per motius aliens a la nostra voluntat, no s’ha pogut dur a terme com volíem. Vam iniciar el curs
sense poder cobrir les 4 places pendents.

Portem des de dilluns dia 11 fent malabars per tal de poder garantir un ensenyament i acompanyament de qualitat al nostre alumnat i que elles i ells no pateixin aquesta pèssima organització en l’àmbit de Comunitat.

El nostre alumnat no es mereix que l’equip docent del centre només pugui gestionar de manera més o menys efectiva els recursos que tenim. Es mereixen una educació de qualitat, es mereixen poder rebre uns reforços a l’aula per tal de poder oferir un acompanyament més personalitzat, es mereixen poder tindre uns recursos humans que s’adapten a les seues necessitats sense excepció. Tota aquesta situació que estem vivint, genera que per tal de poder cobrir les places pendents, s’hagin de deixar de banda els reforços, els desdoblaments de grups, els treballs més personalitzats segons les necessitats del nostre alumnat. Tot plegat, no ens permet oferir l’educació de qualitat que mereix i que volem oferir al nostre alumnat.

Una escola de qualitat no només es crea amb il·lusió i bons propòsits com deia a l’inici d’aquest manifest. Una escola de qualitat necessita persones que puguin dur a terme el projecte educatiu del centre.

A data d’ahir, suposadament hi havia aproximadament 9.000 mestres esperant rebre destinació i al voltant de 3.000 places per a cobrir a la Comunitat Valenciana. Aquest nombre de places per cobrir és totalment inacceptable, ja que demostra una absoluta manca de previsió i que genera una incertesa a tota la comunitat educativa.

Volem posar de manifest la nostra indignació vers aquesta situació i per aquest motiu, us hem volgut reunir aquí com a part indispensable de la nostra comunitat educativa: alumnat, famílies, personal docent i personal no docent. Totes i tots fem escola!

Claustre CEIP Sant Marc

Articles relacionats