23.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Beniarjó acull el 24é Festival de Música i Dansa

– El Festival de Música i Dansa compta amb actuacions de grups provinents de l’Índia, Sèrbia i Xile

– El Grup de Danses Trapig i la banda Ausiàs March tancaran aquesta cita anual amb la música i el folklore d’arreu del món

La segona quinzena del mes d’agost té una cita cultural marcada en el calendari a Beniarjó. Es tracta del Festival de Música i Dansa, que enguany assoleix la seua 24a edició i que tindrà lloc els dies 16, 17, 21 i 27 d’agost.

El certamen d’enguany comptarà amb l’actuació de tres grups internacionals mentre que la cloenda, com ja és tradicional, anirà a càrrec del grup de danses Trapig i la banda de música Ausiàs March de Beniarjó.

El festival arrancarà el dimecres 16 d’agost amb l’actuació de Spandan Sanskrutik Trust, un grup folklòric que té per objecte preservar i promoure el ric patrimoni cultural de l’Índia, de 5.000 anys d’antiguitat (més informació a www.spandanindia.net).

L’endemà, el dijous 17 d’agost, serà el torn per a “Talija Art” ballet folklòric, el ballet internacional de Sèrbia, que va nàixer el 1998 a Belgrad, i està compost pels millors ballarins i ballarines del país, seleccionats dels grups de dansa folklòrica existents actualment a la capital de Sèrbia (més informació a www.talija.rs).

El Festival de Música i Dansa de Beniarjó continuarà el dilluns 21 d’agost amb la posada en escena del ballet folklòric “Alas de mi patria”, procedent de Xile. Aquest grup va nàixer l’any 2004 amb la intenció de rescatar, cultivar i difondre les danses tradicionals i llatinoamericanes.

El punt final a aquest esdeveniment tindrà el millor del folklore i la tradició musical i artística anirà a càrrec del Grup de Danses Trapig de Beniarjó i la banda de música Ausiàs March del municipi, que actuaran la nit del diumenge 27 d’agost.

Beniarjo Festival 2024

El cartell de la 24a edició del Festival de Música i Dansa de Beniarjó ha sigut obra de Joan Ribes Coll, fill il·lustre de Beniarjó.

Totes les actuacions estan programades a les 23 hores a la plaça d’Ausiàs March de Beniarjó. L’entrada és gratuïta.

Articles relacionats