5.3 C
Gandia
Dimecres, 1 febrer, 2023

Bellreguard torna a impulsar la cultura segura amb la nova programació de “…..a l’Era”

– Bellreguard acull la segona edició de la programació ‘…a l’Era’ d’arts escèniques amb 10 espectacles

– La programació, independent i crítica, s’estendrà entre els mesos de març i desembre amb una desena de propostes de teatre, dansa i circ

 Torna ‘…a l’Era’. La programació d’arts escèniques de Bellreguard venç les dificultats i, malgrat la pandèmia, arriba amb la seua segona edició amb una ampla i variada oferta que s’allargarà durant tot l’any 2021.

Des de la convicció que la cultura és també una eina revolucionària, amb gran capacitat per a transformar la nostra societat, tornem a presentar una programació alternativa i pròxima, independent i crítica, que puga contribuir a fer un món més just, més lliure, més tolerant”, ha resumit el regidor de Cultura Democràtica, Juanjo Giner.

Entre el 6 de març i el 18 de desembre, passaran per Bellreguard (sempre a les 20 h en la Casa de Cultura, al preu de 5 euros) companyies teatrals com Caterva Teatre, Leamok, Teatre de lo Inestable, A tiro hecho o Juja; espectacles de circ d’Arritmados, La Finestra Nou Circ o Dels Altres; i la dansa de Fil d’Arena o Julia Irango.

era1Confiem en què tota la programació es puga dur endavant sense complicacions, perquè això voldrà dir que ha millorat la situació epidemiològica, però en tot cas els espectacles es duran a terme amb totes les precaucions i mesures anti-Covid necessàries per a garantir tota la seguretat dels assistents”, ha remarcat el regidor.

Des del departament de Cultura Democràtica hem mantes la convicció d’ajornar i no cancel·lar programació a causa de la pandèmia, i és per això que la programació inclou tres espectacles que inicialment estaven programats per a l’any passat i no es van poder representar”, explica Giner.

La programació inclou per tant 10 espectacles intensos i diversos que parlen de les diferents maneres de veure la vida, des de la identitat del poble valencià a partir de la pilota valenciana, o aniversaris infinits que deixen a la llum esguits d’intolerància, o “Lazarillos” a ritmes moderns de hip-hop, o l’opressió de gènere, violència masclista, o la revolució en forma d’ocupes i d’ingovernabilitats, o el desig d’estar junts per a seguir avançant en grup, com a col·lectiu, o la soledat en forma cínica i còmica de la memòria o les acrobàcies d’una “varieté” de circ, o les trobades entre generacions per a mantindre el seny o la memòria dels objectes que venen a la llum…

La programació d’arts escèniques de ‘…a l’Era’ compta amb el cofinançament de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVLl). Cal recordar, a més, que aquest cofinançament és degut al fet que Bellreguard ha passat també a integrar-se en el Circuit Cultural Valencià impulsat per l’IVC.

Articles relacionats