11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Bellreguard serà el primer municipi a gaudir de l’obra ‘El show del nou món’

– La crisi sanitària i el canvi climàtic, protagonistes de la gira d’Escena Erasmus de la Universitat de València que arrancarà a Bellreguard

– L’obra, ‘El show del nou món’, recorrerà una quinzena de localitats del territori valencià, i es podrà veure a la Casa de Cultura el dissabte 17 d’octubre

Una desena d’actors i actrius recorreran enguany 15 localitats per a posar sobre l’escenari arreu del territori valencià la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, greument ferida per les crisis sanitària i climàtica. Amb aquest objectiu, Escena Erasmus de la Universitat de València arranca la gira de ‘Les Europes Menudes 2020’, un programa que s’ha adaptat als nous temps que corren per tal que el teatre arribe a tots els racons d’Europa. Bellreguard serà el primer municipi a gaudir de l’espectacle, el dissabte 17 d’octubre.

Aquest dia, la Casa de la Cultura acollirà a les 20 hores l’estrena de l’obra ‘El show del nou món’, escrita pel dramaturg Daniel Tormo, amb direcció d’Anna Marí, a la Casa de la Cultura (20 hores). Després, farà una gira per altres 14 poblacions al llarg del mes.

Tenim un gran repte i responsabilitat al rebre l’estrena de la gira ‘Les Europes Menudes’ a Bellreguard”, ha assenyalat el regidor de Cultura Democràtica, Joan Giner. I és que, ha afegit, “encetem el projecte d’Escena Erasmus amb molta il·lusió i acompanyat d’una treballada programació cultural que complementarà i acollirà l’espectacle del dissabte 17”.

Segons Giner, el “compromís ferm amb la cultura” del govern municipal “va de la mà de la implicació del teixit associatiu i la ciutadania del poble, condició fonamental per aconseguir que siga tot un èxit la jornada”.

‘El show del nou món’ està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un “presumpte” espectacle de varietats per a parlar del nou món en el qual està submergida la societat actual; però aquesta companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text “escrit des de l’humor i la distància, com a un intent de comprensió del món que vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es van dedicar a alegrar la vida dels altres; cosa que ara se’ns fa molt necessari”, ha apuntat la directora de l’espectacle, Anna Marí.

‘Les Europes Menudes’ i 10 anys d’Escena Erasmus

‘Les Europes Menudes’ és un programa cultural posat en marxa per Escena Erasmus (Vicerectorat de Cultura i Esports, i Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació) i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València, per a establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors i les actrius.

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018; i Menció Especial del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural espanyola, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

A més, el projecte teatral europeu de la Universitat de València acaba de commemorar el seu desé aniversari. Des que es va fundar, ha portat el teatre a més de 230 pobles de tot l’Estat espanyol; i ja s’ha instal·lat a les ciutats europees de Pàdua i Càller (Itàlia), Marburg (Alemanya), Lotz (Polònia) i Sofia (Bulgària) mitjançant la xarxa teatral europea Erasmus Europe on Scene Network, coordinada per la Universitat de València, que es va consolidar amb una trobada al Centre Cultural La Nau el 2018 i que va comptar amb la incorporació de persones refugiades a l’espectacle.

I és que la Universitat de València és una de les capdavanteres en recepció d’estudiants ‘incoming’, rebent l’any 2013 el reconeixement honorífic a la millor Institució Erasmus.
Tota la informació  sobre la Gira 2020 en:
https://www.escenaerasmus.eu/gira-2020/

STAFF de l’obra ‘El show del nou món’
Intèrprets: Ellen BarnesCelia Burgos, Sarah GruningerCelio Hernández, Laura
Magallón, Cima Nadaf, Núria ParejaEetuPekka ParkinenAarón Sánchez i Sergio Villa
Text original: Daniel Tormo
Direcció: Anna Marí
Ajudant de direcció: Josep Valero
Moviment escènic i coreografies: María José Soler
Assistent d’escena, regidoria i cover: Andrea Caloxe
Disseny i realització d’escenografia: Luis Crespo
Disseny i realització de vestuari: Tonuca Belloch
Música i espai sonor: Panchi Vivó
Disseny de llums: José Martín Márquez
Cap tècnic de la companyia: Josep Maria Juncosa
Auxiliar tècnic de llums i so: Momodou Dibba
Disseny gràfic: Marina Rico
Producció executiva: Daniel Tormo
Producció en gira: María José Casero
Direcció de gires: Josep Valero i Daniel Tormo

Articles relacionats