20.8 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Bellreguard rep en un mes subvencions per valor de 883.000 euros

En un mes, Bellreguard ha rebut confirmació de 883.339,11€ en subvencions. Les ajudes, provinents majoritàriament de la Diputació i la Conselleria d’Economia, permetran actuar en el manteniment i reparació de vials, els centres escolars, el del trinquet, la substitució de les lluminàries de la platja per a seguir amb el procés encetat al poble, l’adquisició d’un vehicle policial i un altres per als servicis municipals, o la construcció de casetes per als animals abandonats dels quals es fa càrrec la Comissió per al Benestar Animal. Com reconeix l’alcalde, Àlex Ruiz, «la quantitat és significativa, però allò més important és invertir-la amb trellat perquè subsane les necessitats existents o complete projectes encetats».

La primera subvenció en arribar, a finals d’abril, va ser el Pla de Camins i Vials 2018-2019 de la Diputació per un import de 26.952,70 euros per al seu manteniment i reparació. La major de les subvencions, de 240.513,24€ servirà per a la contractació de 13 joves menors de 30 anys mitjançant el programa Avalem Joves de la Conselleria d’Economia que permetrà la seua contractació durant un any a jornada completa. De fet, dilluns començarà la selecció a partir dels candidats que envie el SERVEF per a cobrir els perfils sol·licitats per l’Ajuntament«que donaran l’oportunitat de formar-se, adquirir experiència i fer currículum a tretze joves en uns temps difícils per a ells» explicaJoan Marco, regidor de Promoció Econòmica, que, d’altra banda, ha agraït que amb el canvi polític a les institucions valencianes es tinguen en compte les necessitats dels pobles. A més, 10.486’73€ del Pla d’Ocupació de la Diputació donaran treball a dos persones durant 4 mesos i mig a raó de 30 hores setmanals.

El Pla de Millora en Espais Educatius Municipals de la Diputació ha atorgat 140.000€ per al canvi de portes i finestres del CEIP Gregori Mayans, 38.000 per a l’Escoleta Infantil i altres 38.000 per a l’EPA. També de la Diputació i per a la rehabilitació i el manteniment del Trinquet, han arribat 108.968€. La Conselleria d’Economia, mitjançant l’IVACE, ha atorgat 149.978 euros per al canvi de les lluminàries exteriors de la platja per altres més eficients amb la qual cosa seguix el camí que ja es va encetar al casc urbà. Finalment, l’IFS de la Diputació ha concedit 130.440,44 euros amb els quals s’adquirirà un vehicle per als servicis municipals, un altre per a la policia local i es construiran una sèrie de casetes per als animals abandonats que gestiona la Comissió de Benestar Animal.

Articles relacionats