11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Bellreguard rep 126.000 euros del Pla Reacciona de la Diputació

 

• La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, visita les obres i projectes del Reacciona en la localitat de la Safor, acompanyada per l’alcalde Àlex Ruiz

• Bellreguard ha rebut 1,3 milions d’euros de la corporació provincial des de l’any 2019. En el Pla Reacciona s’inclouen subvencions per al cicle integral de l’aigua i redacció de Plans de Mobilitat Sostenible

La diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, Dolors Gimeno, ha visitat les obres del cicle integral de l’aigua de Bellreguard, acompanyada per l’alcalde del municipi, Àlex Ruiz. Les obres, subvencionades amb 90.000 euros del Pla Reacciona de l’àrea de Medi Ambient, estan destinades a millorar les xarxes d’abastament d’aigua potable i de sanejament.

També dintre del Reacciona, la localitat ha rebut una subvenció per a la instal·lació d’energies renovables en edificis municipals, per a la gestió de residus i una altra per a la redacció dels Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, amb una ajuda global de 126.000 euros.

Per a la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, cal destacar “l’interés de Bellreguard pels PMUS, però també la inversió en el cicle integral de l’aigua, uns projectes i unes obres, que si bé, no són tan visibles com altres, milloren la qualitat de vida de la ciutadania i suposen un gran pas en la sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic”.

Per la seua part, l’alcalde, Àlex Ruiz, ha recordat que Bellreguard ha estat una localitat pionera en posar en marxa un Observatori Ciutadà de l’Aigua, per fer un pas més en el camí de la transparència i, sobretot, a l’hora d’involucrar a la ciutadania en les polítiques públiques en un assumpte de primer orde, com és la gestió de l’aigua.

Més d’un milió d’euros en ajudes

Bellreguard ha rebut en els últims dos anys 1.355.473,02 euros de la Diputació de València en diferents programes i ajudes, en el que cal destacar, a més de les de Medi Ambient, les rebudes per projectes Smart Cities, foment de la Participació ciutadana o les ajudes de l’àrea de Cultura, a més del Fons de Cooperació Municipal, que han sumat en les últimes convocatòries mig milió d’euros.

També les entitats privades del poble han rebut un global de 19.162,33 euros en els exercicis 2020-2021 a través de l’àrea de Cultura de la Diputació de València.

Articles relacionats