13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Bellreguard posarà en marxa set projectes socials nascuts des de la participació ciutadana

– L’Ajuntament allibera els fons per a executar les actuacions triades pel veïnat en els Pressupostos Participatius

Els veïns i veïnes de Bellreguard s’han pronunciat. Un carril bici, activitats per als xiquets i xiquetes després del dur confinament, aliments per a animals, voluntariat ecològic, un fons d’emergència amb productes bàsics, beques de menjador per a l’estiu i la contractació d’un tècnic sociosanitari.

Són els projectes que l’Ajuntament assumeix i posarà en marxa amb els 52.500 euros de l’edició d’enguany dels Pressupostos Participatius. Les 7 actuacions que més adhesió han rebut de les 15 que es presentaven a votació ciutadana. Una edició especial que, a causa de la crisi sanitària, s’ha dedicat a projectes de caràcter social.

Aquesta mateixa setmana, el ple municipal ha fet el pas per a alliberar els fons necessaris per a l’execució dels 7 projectes triats en aquests Pressupostos Participatius Socials 2020, amb una modificació de crèdits.

Aquesta era necessària atés que inicialment els 52.500 euros necessaris estaven emmarcats en el capítol d’inversions i, finalment, la majoria d’ells s’han hagut de derivar als capítols d’acció social.

El regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner, ha agraït “aquesta es una  nova mostra d’implicació dels veïns i veïnes de Bellreguard en la vida municipal. Aportant i triant les actuacions a dur a terme per fer entre tots un poble millor”. I en especial en aquesta ocasió, en la qual “a causa de la crisi sanitària la contribució de la ciutadania era més necessària que mai per tal de tirar una mà a les persones que més ho necessiten”. També ha volgut Giner agrair la tasca desenvolupada en tot aquest procés per Consell de Participació Ciutadana.

Amb això, l’Ajuntament de Bellreguard dona llum verda a la tramitació dels projectes triats pels ciutadans, que es poden consultar al web tria.bellreguard.net i que són els següents:

– Carril bici pel poble. Punts: 111,32. Cost estimat: 8.000 euros. El caril bici seria circular, envoltant tot el poble. El projecte inclou també millorar els accessos des del poble fins al carril bici Gandia-Oliva, així com senyalització per a arribar a ell.

– Activitats per a xiquets i xiquetes. Punts: 76,16. Cost estimat: 7.000 euros. Programa de reforç escolar i activitats lúdiques per a xiquets i xiquetes de 7 a 13 anys. Es busca ajudar-los a recuperar-se del cost emocional que ha suposat el confinament.

– Aliments per a animals. Punts: 72,16. Cost estimat: 1.000 euros. Elaboració d’un banc d’aliments i de productes sanitaris per a l’associació de benestar animal i les seues colònies controlades. Instal·lació de dispersors de menjar i aigua per als animals.

– Campanya Bellreguard Sostenible amb voluntariat ecològic-social. Punts: 66.6. Cost estimat: 7.000 euros. Tallers i xarrades de sensibilització. Compostera comunitària. Instal·lació d’un punt de bicicletes a la platja. Impulsar la creació d’un grup de voluntariat per a tasques de neteja de la platja i els espais naturals, i suport a les persones grans.

– Fons d’emergència (productes bàsics). Punts: 64.4. Cost estimat: 8.000 euros. Ajuda per a fer compres de productes de necessitat bàsica, ajudes per a serveis d’òptica, dentista,... i altres ajudes que consideren els Serveis Socials municipals. L’ús d’aquesta ajuda es realitzarà sempre que siga possible en el comerç i serveis locals.

– Beques de menjador per a l’estiu. Punts: 59.1. Cost estimat: 15.000 euros. Mantindre el suport de les beques de menjador escolar també al llarg dels mesos de juliol i agost. Es farà amb vals per a arreplegar els menús en establiments locals.

– Tècnic sociosanitari. Punts: 58.4. Cost estimat: 6.000 euros. Contractació d’un tècnic d’atenció sociosanitària per a donar acompanyament i seguiment a les perones grans que estan a soles i fer una programació sociocultural adreçada a les persones grans en general.

Articles relacionats