24.7 C
Gandia
Divendres, 1 juliol, 2022

Bellreguard inverteix els diners de les festes de 2020 en Educació

– L’Ajuntament de Bellreguard destina la partida pressupostària de les festes suspeses per la Covid-19 a la millora i adequació dels centres educatius

– Una modificació del pressupost, així com una ajuda de la Diputació de València, permeten destinar 110.483 euros a treballs en el col·legi i l’EPA

– Àlex Ruiz: “L’ensenyament és sempre una necessitat bàsica i com a tal figura com una de les línies principals d’actuació de l’Equip de Govern”

– Marta Avargues: “Invertir en educació és encara més important ara, per a tindre més garanties per a la igualtat d’oportunitats i accés al coneixement”

Les Festes del Poble, dies enrere, es van suspendre a conseqüència de la crisi sanitària. L’ajuntament de Bellreguard ha decidit que els diners consignats per aquesta partida es destinen, amb molt de trellat, a millorar les condicions dels centres educatius. “Ens haguera agradat poder celebrar les festes com cada any. Però ja que no pot ser així, hem pres la decisió de destinar els diners a atendre assumptes prioritaris com ara l’ensenyament”, ha explicat l’alcalde, Àlex Ruiz. “ És sempre una necessitat bàsica i com a tal figura com una de les línies principals d’actuació de l’Equip de Govern”.

Per a la regidora d’Educació, Marta Avargues, “l’educació és si cap encara més important en el moment actual” de crisi sanitària, atés que “invertir en ella és invertir en més garanties per a la igualtat d’oportunitats i accés al coneixement”.

Mitjançant una modificació del pressupost d’enguany, l’Ajuntament destinarà 50.000 euros de l’àrea de Cultura Festiva a noves inversions en matèria educativa. Una quantitat que es complementa amb altres 38.000 euros d’una subvenció rebuda de la Diputació de València per a millores en l’EPA, 5.999 euros del Servei Municipal d’Aigua i 16.483,96 euros de la partida d’Urbanisme Sostenible. Tot junt fan una inversió total de 110.482,96 euros en millores tant al CEIP Gregori Mayans i Ciscar com a l’Escola Permanent d’Adults (EPA).

Entre aquestes millores s’hi inclouen algunes per garantir una major seguretat atenent a la situació de crisi sanitària, com la instal·lació de mampares i altres elements per tancar i separar espais, maquinària de desinfecció. També aprofitarà la inversió per a acabar amb altres problemes, com la reparació d’una fuita d’aigua o d’humitats, així com altres treballs de fontaneria, jardineria i obres diverses.

Els treballs al CEIP Gregori Mayans i Ciscar han començat ja, mentre que els de l’EPA ho faran en pròxims dies.

Articles relacionats