15.2 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Bellreguard enllesteix les obres de millora del Cementeri Municipal per a la celebració de Tots Sants

• L’Ajuntament intensifica els treballs per adequar les instal·lacions i aplica les mesures que exigeix la Covid-19 per garantir una jornada amb totes les garanties

• El recinte disposa ja del nou mòdul de 72 nínxols construït recentment i que se suma a les obres i millores realitzades els darrers anys

El Cementeri Municipal de Bellreguard està ja preparat per a rebre les visites pròpies de la festivitat de Tots Sants, que se celebra aquest diumenge 1 de novembre. Durant els darrers dies, el personal de Serveis Municipals de l’Ajuntament ha intensificat els treballs per tal que no hi falte cap detall i els veïns i veïnes puguen visitar als seus éssers volguts amb totes les facilitats i comoditats.

“Sabem que és una data molt especial per als bellreguardins i bellreguardines, però també som coneixedors que enguany, malauradament, qualsevol precaució és poca i tan important com complir amb aquesta tradició és fer-ho respectant i complint totes les mesures de seguretat”, ha assenyalat l’alcalde, Àlex Ruiz.

Els treballs d’aquests dies se sumen a una contínua inversió en la millora del cementeri que ha estat duent a terme l’Ajuntament al llarg dels darrers anys. “La sensibilitat del govern cap al Cementeri Municipal ja es va posar de manifest en la legislatura passada amb totes les actuacions realitzades, i en aquesta érem conscients de la necessitat de la construcció de nínxols, i així ho hem fet en aquesta primera part del mandat municipal”, ha explicat el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Joan Marco.

Recentment han finalitzat les obres de construcció de 72 nous nínxols i un llavador. Es tracta d’una de les millores fetes en l’actual legislatura amb una inversió de 58.537,70 euros a càrrec del Fons de Cooperació Municipal. També s’han canviat dos portes en dependències interiors i s’han pintat diverses parts del cementeri.

Ja en la legislatura anterior (2015-2019) l’Ajuntament de Bellreguard va adequar els llavadors i la zona d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda; es van reconstruir els dos banys, fent-los adaptats; es va renovar la façana; i es va dur a terme la revisió de l’enllumenat.

Enguany, per altra banda, les circumstàncies excepcionals derivades de la Covid-19 obliguen a adoptar totes les precaucions en aquesta jornada de Tots Sants, i l’Ajuntament de Bellreguard ha dictat una sèrie de normes per poder gaudir de la celebració amb totes les garanties. Ús de mascareta obligatòria en tot el recinte, desinfecció de mans a l’entrada i a l’eixida, control d’aforament… A més, s’haurà de mantindre la distància de seguretat d’1,5 metres en tot moment i els WC romandran tancats.

El regidor Joan Marco ha agraït “la gran tasca del personal laboral de l’Ajuntament que en aquestes dates intensifica el seu treball al nostre cementeri per què totes i tots puguen gaudir de la festivitat de Tots Sants, aquest any prenent i respectant les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries”.

Articles relacionats