10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Bellreguard declara el 15 d’agost com a Dia Local de la Memòria

– Bellreguard homenatjarà a Fernando Seguí Garcia en el 80 aniversari del seu assassinat

• L’Ajuntament declara el 15 d’agost de 2021 com a Dia Local de la Memòria per a recordar al bellreguardí mort al camp de concentració de Gusen i a totes les víctimes del nazisme

El pròxim 15 d’agost serà a Bellreguard el Dia Local de la Memòria a Bellreguard. Així ho va acordar el ple municipal el dimecres 21 de juliol, aprovant la proposta de resolució presentada per l’alcalde Àlex Ruiz.

La data triada per a celebrar aquest Dia Local de la Memòria remet al dia en el qual moria al camp de concentració de Gusen (Àustria) el bellreguardí Fernando Seguí Garcia, assassinat pel règim nazi el 15 d’agost de l’any 1941.

Fernando Seguí va ser el primer saforenc a arribar al camp de concentració de Mauthausen, l’any 1940, des d’on seria traslladat en gener del 41 al de Gusen, on moria mesos després.

Amb això, el pròxim 15 d’agost es compliran 80 anys del seu assassinat. Aquest dia servirà enguany per a recordar a Fernando Seguí Garcia, però també a totes les víctimes del nazisme. Igualment, amb l’objectiu “cercar la veritat, de fer justícia i de reparar la dignitat de tantes persones, i de les seues famílies també víctimes, malparades per l’odi”, com diu la proposta aprovada pel ple, que va llegir l’alcalde. Entre elles, també Vicenta Seguí Garcia, qui va ser regidora de les Escoles de l’Ajuntament de Bellreguard entre 1938 i 1939, i que fou represaliada i condemnada a una pena de 20 anys de presó per delictes que la mateixa sentència del juí sumaríssim manifesta que no s’havien pogut comprovar.

Articles relacionats