26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Bellreguard celebra el Dia dels Drets de la Infància

• Un concert de Trobadorets i la constitució del Consell de Xiquetes i Xiquets integren la programació de la jornada aquest dissabte, posant l’accent en la participació

• Juanjo Giner: “S’ha d’involucrar a xiquetes i xiquets en la presa de decisions del poble per tal d’aconseguir una societat més justa i menys excloent”

Bellreguard celebrarà el Dia Internacional pels Drets de la Infància el dissabte que ve amb una jornada dedicada a la xicalla. Primer amb un concert infantil i, després amb la constitució del Consell de Xiquetes i Xiquets.

A partir de les 18 hores i a la Casa de Cultura, Trobadorets, un grup de música infantil de les comarques de Castelló, presentarà el seu espectacle A xalar, un homenatge al cantautor Paco Muñoz que tant ha fet gaudir als més menuts, i també als més grans.

Es tracta d’un espectacle adreçat especialment a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 11 anys, que consta de cançons pròpies junt amb d’altres tradicionals del repertori popular valencià. Una barreja d’estils (folk, rock, rhythm and blues, …) que converteix aquests concerts en una autèntica festa. L’actuació, a més, és interactiva i molt participativa, amb cants, balls, endevinalles i molta imaginació.

Després, i també a la Casa de Cultura (19.30h), tindrà lloc la constitució del Consell de Xiquetes i Xiquets. És ja la cinquena edició d’aquest òrgan de participació de la infància en la vida municipal, que es va posar en marxa l’any 2016.

Un any més, tot i que aquesta vegada amb les limitacions i precaucions a les quals obliga la crisi sanitària, a Bellreguard se celebra aquest dia des d’un vessant participatiu. Es tracta, segons explica el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner, “d’involucrar a les xiquetes i xiquets en la presa de decisions per a la millora del nostre poble” amb la finalitat d’aconseguir “una societat més justa i menys excloent, que tinga en compte als més menuts i menudes, les seues opinions i els seus anhels de futur”.

Articles relacionats