Bellreguard busca espais de reconeixement al «Raspall»

L’Ajuntament de Bellreguard vol recuperar i posar en valor la col·lecció de pilota ‘El Zurdo’, i per aquest motiu l’alcalde de la localitat, Àlex Ruiz, amb una representació municipal, s’ha reunit amb el diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, per exposar les diverses propostes que es troben actualment en estudi sobre la col·lecció, i per iniciar, des de l’Àrea de Cultura de la Diputació, l’assessorament per portar endavant el projecte. L’objectiu és fer accessible la col·lecció de la família ‘El Zurdo’ a tota la ciutadania.

El trinquet ‘El Zurdo’ s’ubicava a Gandia, però amb la seua demolició, la col·lecció ha passat a Bellreguard, custodiada per una família que ha gestionat diversos trinquets a la comarca de la Safor i que conserva una magnífica col·lecció de peces vinculades al joc del raspall, una especialitat de pilota majoritària a la comarca.

Jugadors i figures autòctones com WaldoEmilio, Llopis, Eusebi, Miramar, o el mateix Zurdo són tot un referent per a l’afició de la comarca a la pilota i l’ajuntament estudia les possibilitats de mostrar aquest patrimoni singular.

Et Pot Interessar