26.3 C
Gandia
Dimecres, 17 agost, 2022

Bellreguard afronta el deure de restablir la memòria democràtica

– Una representació municipal assisteix a l’apertura del fossar de Paterna on s’espera trobar les restes de 4 bellreguardins represaliats pel franquisme

– L’alcalde, Àlex Ruiz, i els regidors Joan Marco i Juanjo Giner van acompanyar ahir als descendents en l’emotiu acte al cementeri del municipi de l’Horta

Una representació de l’Ajuntament de Bellreguard va assistir ahir a l’acte de començament dels treballs d’apertura de la fossa 114 del cementeri de Paterna, on s’espera trobar les restes de 197 persones represaliades pel franquisme.

Entre elles, les de quatre veïns de Bellreguard: l’alcalde Salvador Borràs, els regidors Constantino Bonet i Fernando Escrivà, i José Pastor.

A l’emotiu acte que servia per a iniciar l’apertura de la fossa hi van assistir l’alcalde Àlex Ruiz i els regidors Joan Marco i Juanjo Giner, que van voler acompanyar a familiars dels represaliats del poble. “Porten tota una vida esperant aquest moment i allò mínim que podem fer des de l’ajuntament és estar al seu costat, i també perquè fer memòria és un deure democràtic”, ha assenyalat Ruiz.

La Fossa 114 de Paterna, amb les restes de quasi 200 persones, és la més gran oberta fins ara en terres valencianes.

Articles relacionats