13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Bellreguard promou la transmissió de valors a través dels jocs i les joguines dels nadals

A petició del Consell de Xiquetes i Xiquets i seguint amb les realitzades en anys anteriors, Bellreguard ha desenrotllat una campanya sobre jocs i joguines igualitàries. El díptic informatiu de la regidora d’Igualtat, que aleshores dirigia Dora Salavert, assenyala que «com a part fonamental del creixement, els infants aprenen a través dels joguets una gran quantitat de valors i principis que després es reproduïxen en els seus comportaments i actituds». Els joguets són també ferramentes per a construir la personalitat, a més de servir per a interioritzar i exterioritzar emocions i els sentiments. Per això, des de l’Ajuntament s’apel·la a assumir que els joguets no tenen sexe, és molt important que els pares juguen amb filles i fills; cal motivar-los a cooperar i compartir espai amb altres infants; és important estimular la seua imaginació; com també assentar la seua educació en la igualtat per tal d’acabar amb rols i estereotips de gènere que es perpetuen de generació en generació.

Programa d’actes

Més enllà de la reflexió feta als pares, xiquetes i xiquets podran disfrutar d’una programació especialment pensada per a elles i ells aprofitant les vacances escolars de Nadal. Diumenge 17 de desembre, els alumnes d’Àngela Bertomeu mostraran tot el que han aprés a les 18 hores al saló d’actes. Dimecres 20 pel matí, la Coral Sant Miquel actuarà al CEIP Gregori Mayans en doble sessió; i a les 20 hores s’inaugurarà l’exposició La situació del cinema en valencià al primer pis de la Casa de la Cultura. Dijous 21 serà Dani Miquel el que actue al Gregori Mayans a les 12.30.

Nadal es deixarà sentir especialment el cap de setmana del 22 al 24 amb un mercat medieval i nadalenc. A més, divendres a les 20 hores la  Coral de Sant Miquel cantarà nadales a l’església; dissabte de 16.30 a 19.30 al Clot de l’Era visitarà Bellreguard el Pare Noel i a les 20 hores l’Agrupació Artistico-musical  Santa Cecília oferirà el concert de Nadal. I dimarts 26 de desembre hi haurà animació infantil d’11 a 14 al Clot de l’Era, una animació que es repetirà el dissabte 30.

Alguna cosa passarà dimecres dimecres 27 i  dijous 28 a la Llar Juvenil. Per a desvetlar el misteri, obrirà les portes d’11 a 13 hores i de 17 a 20.No seran les úniques activitats eixos dos dies: dimecres a les 17 hores i amb entrada lliure es projectarà Les set proves d’Astèrix i Obelix idijous s’inaugurarà l’exposició fotogràfica 10 al nostre gust que romandrà fins el 29 de gener a la Casa de la Cultura. L’endemà divendres a les 19:30, l’espai acollirà la presentació del Diari de Sotaia de Joan Pellicer que ha editat la Institució Alfons el Magnànim, a més de la ruta Els camins de Sotaiaque recorre Bellreguard, Rafelcofer i Potries.

L’últim dia de l’any, des del Clot de l’Era i a migdia, el Patge Reial visitarà Bellreguard per a arreplegar les cartes amb la burreta. Dimarts 2 de gener, dimecres 3 i dijous 3, la Casa de Cultura obrirà de 18 a 20 hores per replegar la palla i les garrofes per als cavalls dels Reis Mags que el 5 de gener des de les 19 hores i el Clot de l’Era portaran l’alegria, la il·lusió i els regals a totes les xiquetes i xiquets de Bellreguard.

Articles relacionats