10 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Barceló: “Vull agrair la generositat i humanitat que estan demostrant les infermeres durant la pandèmia”

– La consellera ha felicitat aquest col·lectiu pel seu “compromís amb la sanitat” en el Dia Internacional de les Infermeres

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, ha destacat l’important paper que ha exercit el personal d’infermeria durant la pandèmia i ha volgut felicitar la labor que han dut a terme “pel seu compromís amb la sanitat, i per anar més enllà de les seues funcions, que és mostrar aqueixa humanitat tan important quan manquem de salut”.

Segons ha manifestat Barceló, les infermeres “són una peça clau en la cura i en l’atenció dels pacients” i ha destacat la seua generositat i humanitat “que s’ha posat encara més de relleu quan han hagut d’estar prop d’un pacient, en una situació ja terminal”. “Han mostrat aqueixa generositat en estar prop d’ells, en prendre’ls la mà, en cuidar-los i acaronar-los en un moment en el qual l’absència de la família fa encara més dolorosa aquest comiat”

“El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria, amb ocasió de l’aniversari del naixement del Florence Nightingale, infermera pionera de la infermeria moderna i fundadora de la primera escola del món”.

En aquest any 2020, encara hi ha més motius per a celebrar aquest dia tan important, en el qual es reconeix una professió fonamental i necessària per a la nostra societat. No hi ha cap dubte que la COVID-19 ha visibilitzat la rellevància que el paper de la infermeria té en el sistema sanitari públic, un dels pilars bàsics d’aquest.

La infermeria, al costat de tota la resta de personal treballador en la sanitat pública, ha sigut una peça fonamental en la cura i curació de moltes persones i familiars, que s’han vist afectades per l’actual crisi sanitària.

“Les infermeres i els infermers són un col·lectiu majoritari en el Sistema Nacional de Salut, el qual vetla per la salut de tota la ciutadania i, per això, per la seua labor, professionalitat i dur treball, un any més, volem mostrar cap a aquest col·lectiu tot el nostre agraïment i reconeixement.”

Articles relacionats