17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Barceló: “És necessari mantindre la prudència per a consolidar l’estabilitat sanitària actual i no fer passos arrere”

– El DOGV publica aquest divendres la flexibilització de mesures sanitàries que es mantindrà fins al 25 d’abril

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest divendres la resolució que flexibilitza algunes mesures adoptades des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a combatre la pandèmia per COVID-19 en la Comunitat Valenciana. La resolució és aplicable entre el 12 i el 25 d’abril, tots dos inclosos.

En l’àmbit de l’hostaleria i la restauració la principal novetat és que s’amplia a sis el nombre màxim de persones que poden asseure’s juntes a la taula. A més, s’explicita que la prohibició de fumar en aquests locals afecta no sols al tabac, sinó també a pipes d’aigua o assimilats, inclosos cigars electrònics o “vapeo“.

Respecte a l’activitat física i esportiva, la novetat és que els esports individuals podran realitzar-se en grups màxims de 6 persones si van per lliure. Quan la pràctica la dirigisca una persona professional, podrà realitzar-se en grups màxims de 10 persones.

Aquesta flexibilització de les restriccions obeeix a una millora de la situació epidemiològica. La Comunitat Valenciana està en nivell de risc baix, amb una incidència acumulada a 14 dies de 31,64 per 100.000 habitants, la més baixa d’Espanya. Amb tot, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, insisteix que “és necessari mantindre la prudència per a consolidar l’estabilitat sanitària actual i no fer passos arrere”.

La resta de restriccions, entre elles el tancament de l’hostaleria i la restauració a les 18.00 hores, es mantenen.

Articles relacionats