16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Avalat l’ús de l’antiviral de Pfizer per al tractament de la COVID-19

 

– Paxlovid pot utilitzar-se per a tractar als adults amb COVID-19 que no requereixen oxigen suplementari amb major risc d’evolucionar a un diagnòstic greu

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha avalat l’ús de Paxlovid, l’antiviral de Pfizer per al tractament de la COVID-19.

Segons les conclusions de l’organisme regulador europeu, el medicament, que encara no està autoritzat a la UE, pot utilitzar-se per a tractar als adults amb COVID-19 que no requereixen oxigen suplementari i que tenen un major risc d’evolucionar cap a una malaltia greu.

Paxlovid ha d’administrar-se al més prompte possible després del diagnòstic de COVID-19 i en els 5 dies següents a l’inici dels símptomes. La EMA ha emés aquesta recomanació perquè les autoritats nacionals puguen decidir sobre el possible ús primerenc del medicament abans de l’autorització de comercialització, per exemple, en situacions d’ús d’emergència, a la llum de les creixents taxes d’infecció i morts per la COVID-19 en tota la UE.

Les dades han demostrat que Paxlovid va reduir el risc d’hospitalització i mort quan el tractament es va iniciar en els 5 dies següents al començament dels símptomes. Aproximadament l’1 per cent dels pacients (6 de 607) que van prendre aquest antiviral en els cinc dies següents a l’inici dels símptomes van ser hospitalitzats en els 28 dies següents a l’inici del tractament.

Articles relacionats