24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

Augmenten els infectats pel brot de coronavirus a Gandia

La Conselleria de Salut Pública ha notificat que el brot de coronavirus a Gandia ha alcançat la xifra de 77 casos, set més dels que Ana Barceló va dir a la seua visita que va a fer a Gandia en el dia d’ahir.

Aquesta xifra de 7 casos nous en les últimes 24 hores, suposaria l’augment més baix dels que s’anaven produint, no sabem especificar si és pel famós efecte dilluns i caldrà esperar a demà per a veure la progressió real del brot.

Des del Departament de Salut de Gandia es continua amb el treball de control de contactes possibles amb els casos positius registrats, fent multitud de proves PCR per al control del brot comunitari de Gandia.  

El tancament decretat dels locals d’oci nocturn, durant 14 dies, més l’ús obligatori de la mascareta en el que s’espera un millor control de la situació de la pandèmia a Gandia i a la Comunitat Valenciana.

Els brots detectats s’atribueixen, en la seua majoria, a festes d’aniversari, discoteques, i  treballadors de temporada agrícola.

– Peníscola: hi ha 9 casos nous en el brot en el qual hi havia implicades persones de diverses províncies (total 20).

Després dels primers resultats de l’estudi de contactes realitzats en relació amb aquest brot de coronavirus detectat a Peníscola, i amb l’objectiu de previndre i descartar possibles casos de COVID-19, Salut Pública realitzarà proves PCR a totes les persones que van acudir a la discoteca on es va detectar el focus els dies 11, 12 i 13 de juliol a l’Esplanada del Port (edifici de serveis socials ), en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores. Les proves es realitzaran els dies 21 i 22 de juliol i hauran d’acudir tots els ciutadans i ciutadanes que van passar per la discoteca aquests dies.

Articles relacionats