14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Art monumental a la Platja Nord de Gandia

  • La platja Nord de Gandia exhibeix escultures monumentals d’arena fins al 10 de juliol 
  • Un conjunt escultòric i monumental d’arena anima als turistes a conéixer la nostra història a través de l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja.

  • Per les vesprades, de 18h a 20h, es faran tallers gratuïts d’escultura d’arena adreçats, especialment, a les famílies. Tot i que aquests són gratuïts, cal inscripció prèvia al mateix lloc de l’exposició ubicada enfront dels apartaments Manila en el passeig Marítim Neptú, 90.

Fotografia Alex Oltra 2
Fotografia Àlex Oltra

S’elaboraran tres figures de gran mida amb arena, on trobarem el bust de Sant Francesc de Borja, una calavera i el bou roig que apareix a l’escut de la dinastia, tots ells elements relacionats amb el que fou Duc de Gandia, a més de Sant i actual patró de la localitat.

Amb aquesta obra d’art efímera, feta amb més de trenta tones d’arena, el departament de Turisme pretén dinamitzar la platja mitjançant una iniciativa de caire cultural i històric que, a més, done a conéixer la celebració de l’Any Jubilar durant aquest 2022, posant en valor el llegat de la família Borja a la ciutat.

L’objectiu és assolir una oferta turística que siga capaç de lligar activitats que promoguen l’oci, que estimulen la participació de la ciutadania i dels turistes, de la mà dels tallers que s’impartiran sobre escultura d’arena per a totes les famílies, a més de connectar amb la necessària difusió de la nostra història i patrimoni, per despertar l’interés dels turistes en conéixer tots els recursos i les activitats complementàries que ofereix Gandia aquest estiu.

Articles relacionats