23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

“Art Jove” mostrarà les obres dels joves artistes de Gandia

  • Naix la Primera Art Jove per a mostrar les obres artístiques de la joventut de Gandia
  • Una iniciativa conjunta del departament de Cultura i el Centre Internacional de Gandia de la UV, que pretén servir d’impuls i suport als gandians i a les gandianes d’entre 18 i 30 anys que vulguen exposar les seues obres per primera vegada en una sala pública.

  • Els treballs seleccionats (art urbà, arts plàstiques o fotografia) es mostraran durant 30 dies màxim a la Sala Tossal. Els autors/res rebran una dotació econòmica de 300 euros per l’adquisició de les obres per part de l’Ajuntament, que les inclourà en el Fons Artístic Municipal.

  • Les bases i més informació es pot trobar en cultura.gandia.org o en les xarxes del departament de Cultura i el Centre Internacional de Gandia de la UV.

L’Ajuntament de Gandia i el Centre Internacional de Gandia (CIG) – Universitat de València aposten per la promoció dels i les artistes joves en el camp visual. Tal i com ha anunciat aquest matí el regidor de Cultura, Nahuel González, i la directora del CIG Gandia, Carme Melo, la primera Art Jove és una iniciativa que pretén servir d’impuls i suport als gandians i a les gandianes d’entre 18 i 30 anys que vulguen exposar les seues obres per primera vegada en una sala pública.

La convocatòria abasta diversos disciplines com l’art urbà, arts plàstiques o la fotografia. «L’objectiu és el de facilitar i acompanyar el desenvolupament i l’exhibició de projectes de creació dels joves», ha destacat González. Per això, tal com ha explicat el regidor, un jurat format per tècnics de l’Ajuntament i la Universitat seleccionarà alguns treballs i s’exposaran en la Sala Tossal durant 30 dies. «Va en la línia del que portem treballant els darrers mesos: potenciar la cultura, exposicions i l’art», ha afegit.

«L’Ajuntament i la Universitat tenim la voluntat de col·laborar en el reforç de la cultura i portar a Gandia activitats i exposicions de la mà de la UV, especialment des del Centre Cultural la Nau», ha expressat Melo. Per això, segons ha apuntat, la iniciativa té dos objectius. D’una banda, pretén consolidar el treball conjunt entre ambdós institucions, però sobretot «donar suport a la creació artística, especialment en la gent més jove, i acompanyar els creadors al llarg del seu procés».

El regidor de Cultura ha manifestat que el col·lectiu dels joves «necessita de les institucions acadèmiques o les administracions públiques per a poder començar a treballar i agafar el seu camí en l’art». D’aquesta manera, el projecte, a més d’exhibir les seues creacions també incentivarà la compra d’art. L’Ajuntament adquirirà les obres, per les quals cada autor/a d’un projecte seleccionat rebrà la quantitat de 300 euros, i les inclourà en el Fons Artístic Municipal. «Hem d’obrir-los les portes de les institucions per a que el dia de demà puguen triomfar i donar-nos alegries a la nostra ciutat», ha assenyalat.

Aquelles persones que vulguen inscriure’s ho podran fer a través del correu laprimera.artjove@gandia.org fins a l’ 1 de juny a les 14.00h. A més, les bases i el formulari que hauran d’omplir es troba a la web de cultura.gandia.org. En cas que es tinga alguna incidència es podrà contactar amb l’Ajuntament, la Universitat o els comptes de xarxes socials d’ambdós institucions. Per a rebre més informació sobre la convocatòria es podrà consultar la web del departament de Cultura i els perfils de xarxes.

Articles relacionats