21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Art al carrer, trobada d’artistes plàstics a Gandia

• La trobada d’artistes plàstics es desenvoluparà aquest dissabte davant de la Casa de la Cultura, de 10 h a 19 h, amb una mostra i la realització de pintures en el mateix espai.

• Hi participaran membres del col·lectiu local Ulls de Mussol i d’altres grups de pintores i pintors de la resta del territori valencià

El passeig de les Germanies de Gandia acollirà aquest dissabte el primer encontre de pintors amb la iniciativa «Art al carrer». Tal com han anunciat el regidor de Cultura, Nahuel González, i la presidenta de l’associació organitzadora d’Ulls de Mussol, Liliana Hernández, aquesta trobada agruparà una mostra d’obres completes, així com la realització de pintures en el mateix passeig, concretament enfront de la Casa de la Cultura, de 10 h a 19 h.

La jornada d’Art al carrer serà gratuïta i participaran membres del col·lectiu Ulls de Mussol i d’altres associacions. «La iniciativa naix de les connexions que tenim amb els pintors i les pintores plàstics representats per Ulls de mussol. Es tracta d’una col·laboració necessària que per fi es fa a Gandia», ha destacat González.

D’altra banda, segons ha comentat Hernández, també participaran col·lectius de Benigànim de la mà d’Isabel Sanjuan; grup Font d’art d’Ontinyent; grup Pinzellades d’Oliva a través d’Ángeles Gregori; i també estudiants del Batxiller Artístic de Gandia.

L’objectiu de la iniciativa, ha explicat el regidor, és que «la ciutadania puga valorar el gran treball que fan aquests artistes de la ciutat» i, a més, també aconsegueix «dinamitzar el Centre Històric oferint una activitat que no genera cap classe de soroll». En aquesta línia, la presidenta de l’associació ha ressaltat que en aquest tipus de trobades la gent s’interessa molt pel procés de realització d’un quadre i se solen parar a observar-lo.

Finalment, l’edil de Cultura ha aprofitat per a recordar la bossa d’artistes locals de la ciutat i la importància que té el fet que cada vegada més se sumen més components per tal que puguen participar en iniciatives com la d’Art al carrer. «Gandia té molt bones sales d’exposició, però l’art al carrer té una força molt important». «Espere que siga la primera trobada de moltes i que puga consolidar-se de cara als pròxims anys», ha desitjat la presidenta Ulls de Mussol. D’aquesta manera, aquest dissabte, ha conclòs González, es marca «l’inici d’un camí que s’ha de fer conjuntament amb els pintors i les pintores de la ciutat».

Articles relacionats