10.2 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Arriben les Festes del Crist de Sant Roc d’Oliva 

A causa de les circumstàncies sanitàries, des de la Regidoria de Festes, encapçalada per Yolanda Navarro, i els festers del Crist de sant Roc, presidits per Mª Dolors Roselló i Miguel Ángel Mañó, s’ha programat una sèrie d’actes festius i litúrgics, que compleixen les mesures de prevenció de contagis.

La programació de les Festes del Crist de sant Roc arrancarà el pròxim dissabte, 17 d’abril amb la presentació del Llibre de Festes 2020/2021, a l’església de Sant Roc, a les 19.30 h.

El dia 1 de maig, com és tradició, s’engalanarà Oliva amb les tradicionals Creus de maig.

2a Mostra de Creus de Maig 0Es comptarà, com és habitual, amb la col·laboració de les associacions de veïns del poble, que una vegada més s’han implicat en la festa. A causa de la pandèmia, els festers del Crist han volgut que l’esdeveniment es convertisca en una mostra. Amb aquesta iniciativa, els festers demanen, a totes les persones que hi participen, que col·laboren amb el gremi de floristes, que tant han aportat a aquesta festa, i que ara ho necessiten; i així reconvertir, excepcionalment, el concurs en la segona Mostra de Creus de Maig, que començà de forma espontània durant el confinament de 2020.

A partir d’aquest tret d’eixida, la Regidoria de Festes, encapçalada per Yolanda Navarro, i els Festers del Crist de sant Roc, han programat actes, com ara la Crida a la festa, el Dia dels Majorals, el Dia de les Confraries de la Parròquia i Hospitalaris de Lourdes, el Dia del Consell de Pastoral Parroquial i del Cor Parroquial, Dia de les Juntes de Festes Parroquials, Dia de Càritas i les Comunitats Religioses, Dia dels Portadors…

La programació conclourà el dilluns, 3 de maig, festa local, amb la Festa del Santíssim Crist de Sant Roc i la solemne missa en honor al Santíssim Crist de Sant Roc. Com a acte excepcional, es farà el volteig de campanes de forma manual a càrrec dels mestres campaners de València.

A les 11.30 h tindrà lloc el Toc de Missa Major i a les 13.00 h, serà el Concert de vols de campanes.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha volgut felicitar els representants dels Festers del Crist per la seua predisposició i voluntat per tal d’organitzar unes festes segures i adaptades a les mesures i recomanacions sanitàries.

“Hem aconseguit una programació cultural i litúrgica molt potent, que reuneix quasi totes les tradicions festives i a més, compleixen cadascuna de les recomanacions sanitàries, però que aconsegueixen resguardar l’esperit fester, que amb resignació, però amb responsabilitat, hem de mantindre encés, i així donar continuïtat festiva i normalitat en aquest estat d’excepció” ha afirmat Yolanda Navarro.

“Quina emoció de poder retrobar-nos amb Ell, amb el nostre Crist estimat, en la novena i en la missa solemne. Poble d’Oliva acudiu a Sant Roc, reviviu la fe en el Santíssim Crist. Tots a una veu, fills d’Oliva” han afirmat els presidents de les Festes del Crist de sant Roc, M Dolors Roselló i M Ángel Mañó.

A causa de les circumstàncies sanitàries, l’hora de la novena s’avança fins a les 19.30 h. A més, durant la Novena es realitzarà una recollida d’aliments no peribles per a Càritas Interparroquial.

Els Festers del Crist i la Regidoria de Festes han anunciat que tots els actes tindran aforament limitat, serà obligatori l’ús de la mascareta i hidrogel, i també mantindre la distància de seguretat.

Articles relacionats