Arranca la XXV Lliga de Raspall amb quinze partides a la fase regular

La XXV lliga professional de raspall (Trofeu Diputació) ha arrancat aquest dimarts en el trinquet d’Oliva, amb la partida que ha enfrontat a l’equip de Barxeta compost per Moltó (a la imatge), Tonet IV i Lorja contra els tres representants del Genovés, Sergio, Coeter II i Néstor, i que ha guanyat el trio de Moltó 25-10.

El campionat que torna a comptar amb el suport de la corporació que presideix Jorge Rodríguez i que, en paraules del vicepresident provincial Toni Gaspar, «sempre ha sigut un suport per al món de la pilota». «La Diputació representa als pobles i els pobles són els que més coneixen la pilota i els que han estat sempre al costat de la pilota», ha subratllat Gaspar.

En aquesta ocasió, a més, la competició compta amb un cartell de luxe: el vigent campió de la Lliga, Moltó, s’enfronta a un pilotari destacat i en bona forma com és Sergio del Genovés. A aquest duel acudien en trio acompanyats per dos mitgers de renom com Tonet IV i Coeter II, respectivament. Una aposta decidida per aquest esport des de l’àrea que lidera Isabel García i que la Diputació vol «dignificar».

En aquesta línia, Gaspar ha plantejat que si es vol «que la pilota siga un referent» i que els jugadors puguen dedicar-se «de manera professional com a passa amb altres esports», es necessita «un màxim esforç; el nostre, de les institucions, i de les entitats que presten el seu suport». Un esforç que s’ha de manifestar «no solament amb paraules», ha declamat Gaspar.

Més d’un mes de competició

La fase regular de la competició comptarà amb quinze partides, on l’equip guanyador de cada partida sumarà 3 punts sempre que el derrotat no aconseguisca el joc 20, situació que implicaria el repartiment de punts, 2 per als vencedors i 1 per als derrotats.

En aquesta ocasió, i després del tret d’eixida a Oliva, la lliga passarà pels trinquets de pobles com Piles, la Llosa de Ranes, Xeraco, el Genovés, Bellreguard, Guadassuar i Dénia. Un recorregut per tota la geografia valenciana amb la vista posada en una gran final en la qual la Diputació tornarà a estar present. «Nosaltres estarem ací per a seguir estrenyent i desitjar que guanye el millor», ha conclòs Gaspar.

Et Pot Interessar