11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Arranca la XII edició del ‘Festival Solidario Alma de Acero’

– L’esdeveniment es farà entre el dissabte i el diumenge i tindrà lloc als embulls del port municipal

Fotografia Alex Oltra
Este matí, Liduvina Gil, regidora delegada de Participació Ciutadana; Miguel Ángel Picornell, regidor delegat de la Junta de Districtes del Grau, i Joan Grimal, vicepresident de l’associació benèfica i sense ànim de lucre, ‘Alma de Acero’, han presentat el “XII Festival Solidario Alma de Acero Gandia”.

L’esdeveniment tindrà lloc en els embulls del port que són, en paraules de Picornell, un “marc incomparable” per a l’ocasió. Es durà a terme durant este cap de setmana i començarà a les 11 hores del dissabte, 4 de novembre, amb l’obertura de portes del recinte.

El lloc comptarà amb estands de diferents empreses i organitzacions, entre els quals hi haurà una exposició de cotxes i motos, un fotoràpid, activitats infantils, llocs de menjar i beguda, tatuadors en directe, etc.

A les 12 hores, tindrà lloc el ja típic concurs de paelles i la vesprada continuarà amb un espectacle de màgia i animació musical per part de diversos grups. A més, a les 18.45 hores, tots els xiquets i xiquetes podran gaudir d’una xocolatada gratuïta. La banda de rock valenciana ‘De la Nada’, serà l’encarregada de tancar la nit de les 22.30 a les 23.45 hores.

Cartell Alma de Acero

El diumenge arrancarà a les 9 hores amb un esmorzar. Després hi haurà música i activitats diverses que podran gaudir majors i menuts fins a les 12.30 hores, moment en el qual eixirà la tradicional ruta de motos, que espera a gent vinguda de tota Espanya.

Gil ha expressat el molt que li congratula poder col·laborar amb una organització que “transforma els diners en coses tangibles” com va fer, per exemple, “quan va canviar la sala d’oncologia infantil de l’Hospital Francesc de Borja perquè fora més infantil i humana”.

Enguany, tots els diners recaptats per la iniciativa aniran destinats al col·legi d’educació especial Enric Valor i permetrà posar en marxa el projecte ‘Llevant barreres’ gràcies al qual, tal com ha explicat Grimal, es treballarà la zona verda del centre per a fer-la més accessible a tot l’alumnat que vaja en cadira de rodes o tinga mobilitat reduïda.

El vicepresident de l’associació ha volgut agrair tota l’ajuda que rep el festival, tant per part de l’Ajuntament i de la Junta de Districte del Grau, com per part de les empreses col·laboradores, atés que “organitzar un esdeveniment familiar d’entrada gratuïta i arribar a aconseguir tots els diners necessaris no és fàcil”.

Articles relacionats