5.3 C
Gandia
Dimecres, 1 febrer, 2023

Arranca la temporada de bany a les platges d’Oliva

– Demà es posa en marxa del dispositiu de Vigilància, Salvament i Socorrisme, a més dels serveis de bany adaptat

Demà, dissabte 13 de juny, comença la temporada de bany a les platges d’Oliva. Aquest període, que finalitzarà el 13 de setembre, comprén 26 dies de temporada baixa (13 i 14 de juny, del 20 al 30 del mateix mes i de l’1 al 13 de setembre) i 62 dies de temporada alta (juliol i agost).

Servei de vigilància i salvament per a la temporada de bany a les platges d’Oliva

El dispositiu de Vigilància, Salvament i Socorrisme s’oferirà als usuaris de les platges d’Oliva durant tots els dies inclosos en la temporada de bany d’11,00 a 19.00 hores. Per a aquest estiu, les platges d’Oliva compten amb 19 punts de vigilància i 46 socorristes aquàtics, a més de 4 postes sanitàries (2 bases i dos auxiliars), dos TES (tècnic d’emergències sanitàries) i una DUE (infermera), ambulància, dues *quads de salvament i dues motos nàutiques.

Respecte als serveis de bany adaptat cal dir que, per a aquesta temporada, es compta amb 4 auxiliars de bany per al servei que funcionarà tots els dies d’11.00 h a 13.00 h de dilluns a diumenge, a més de les vesprades de divendres, dissabte i diumenge de 17.00 h a 18.30 h. Per tant, des de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost, els punts d’atenció al bany adaptat seran a la platja Pau Pi (plaça Europa) i en Aigua Morta al carrer Jacomar (Urbanització Sant Ferran). La dotació per cadascuna de les platges accessibles és de dos auxiliars de bany, una cadira amfíbia i un joc de crosses.

Mesures davant la Covid-19

Tant la delegació de Platges com Creu Roja Oliva han fet un esforç molt important per a adaptar tots els serveis a les mesures de seguretat establides contra el COVID19. Així, s’han establit diferents mesures en el dia a dia, durant els rescats en embarcació o del socorrista, en les assistències en l’arena o en els serveis de bany adaptat de les platges accessibles.

Durant tots els serveis s’utilitzaran màscares sempre que no es puga mantindre la distància de seguretat establida per les autoritats sanitàries, ja siga durant els rescats del socorrista o en les assistències en l’arena. A més, durant els rescats en embarcació, es minimitzarà el contacte del personal socorrista amb el pacient sempre que la necessitat de la urgència ho permeta, en cas contrari, s’utilitzaran els EPIS pertinents a la situació.

En el cas del bany adaptat s’utilitzarà en cada servei la màscara quirúrgica per la dificultat de mantindre la distància de seguretat, es facilitarà una a l’usuari i en finalitzar el servei es desinfectarà tot el material utilitzat per al següent servei.

El regidor de Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Joaquín Calafat, ha agraït l’esforç que s’està realitzant des dels serveis tècnics municipals i Creu Roja Oliva per posar en marxa aquest dispositiu “en un estiu atípic i complicat”. Calafat ha sol·licitat, una vegada més, a tots els veïns i visitants “molta prudència i responsabilitat a l’hora d’anar a la platja”.

Per a finalitzar, el regidor de Platges ha confirmat que en uns dies s’obrirà al públic la platja Pau Pi, una vegada acabats els treballs de reconstrucció dels llavapeus i la retirada de posidònia que s’estan realitzant en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana.

Articles relacionats