27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Arranca la Fira i Festes de Gandia 2021!

– Com és tradicional, l’alcalde de Gandia ha lliurat aquest matí a la Plaça Major la vara de comandament al Tio de la Porra i a les seues bandes perquè anuncien a les escoles i altres espais de la ciutat que han començat les nostres festes majors.

– José Manuel Prieto, alcalde de Gandia: “Hem de perseverar en la protecció, en la seguretat i en la responsabilitat individual de cadascú per a transitar cap a una nova normalitat”.


– Nahuel González, regidor de Cultura: “Hui Gandia inicia la reactivació total del sector cultural, perquè sense cultura no hi ha futur”.

Hui  ha arrancat oficialment la Fira i Festes de Gandia 2021 amb l’acte tradicional de benvinguda del Tio de la Porra que s’ha celebrat a la Plaça Major, on l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, acompanyat de tots els membres de la Corporació local, i amb la presència de diversos mitjans de comunicació, ha lliurat la vara de comandament a aquest personatge emblemàtic, que enguany celebra el seu 150 aniversari, i a les seues bandes perquè es puguen dirigir a les escoles i altres espais de la ciutat per a anunciar que les festes patronals han començat.

Després d’un any d’adversitat on la pandèmia ha estat la protagonista, tornen les nostres festes majors d’una manera enèrgica i vibrant sense perdre de vista el sentit de la responsabilitat. En aquest sentit, a diferència de la celebració habitual d’altres anys, enguany aquesta no ha estat acompanyada per l’exhibició de les bandes a la plaça Major, per tal d’evitar les aglomeracions i complir, així, amb les mesures anti-Covid recomanades per les autoritats sanitàries.

“És un orgull que la ciutat de Gandia puga tornar a sentir el so dels tambors del Tio de la Porra, que és el so de l’esperança. Ens hem marcat l’objectiu amb aquestes festes de contribuir a la idea més important que té una ciutat després d’un temps tan complicat, que era la de la recuperació social, econòmica i també emocional, una recuperació emocional que ve de la mà d’una Fira i Festes distinta, amb contenció, que ens obliga a perseverar en tot allò que hem fet igual de bé en aquest temps difícil”, ha destacat Prieto, qui ha perseverat en el missatge de “protecció, seguretat i responsabilitat individual de cadascú” a l’hora de gaudir d’aquestes festes “per a transitar cap a una nova normalitat”.

La màxima autoritat municipal ha insistit que “hem estat a l’altura com a ciutat, hem complit el que s’esperava de nosaltres en el dificilíssim temps de la pandèmia, i ara no podem malbaratar aquest esforç”.

“Fa uns mesos hauria estat molt difícil haver imaginat poder tindre el Tio de la Porra als carrers d’una ciutat de referència en el sector cultural com és Gandia, que hui inicia la seua reactivació total perquè sense cultura no hi ha futur”, ha declarat el regidor de Cultura, Nahuel González.

El portaveu municipal del PSPV-PSOE, Vicent Mascarell, ha incidit que aquesta festa que gira al voltant del personatge icònic de la fira i de la ciutat de Gandia “és una crida a gaudir amb coneixement d’aquests dies perquè ens ho mereixem després d’aquests temps de pandèmia”.

Per la seua banda, el vicealcalde i coportaveu del Grup Compromís +´Gandia unida, Josep Alandete, ha posat en valor l’esforç de l’Ajuntament de Gandia “per anar canalitzant totes les ganes de viure la festa amb tota la ciutadania”, a la qual ha animat “que gaudisca de les diverses activitats que s’han organitzat des de la responsabilitat”.

El portaveu del Partit Popular a l’ajuntament, Victor Soler, ha compartit que, després d’un any molt complicat, “aquest tipus d’esdeveniments ens retroba amb la nostra essència, la nostra cultura local i el nostre patrimoni, en un dia de goig responsable per a la nostra ciutadania i també per als nostres visitants, ja que Gandia és una ciutat molt oberta i molt hospitalària”.

Per últim, el regidor, Pascal Renolt, ha conclòs que “l’empenta psicològica de la Fira i Festes és molt important per a la ciutadania gandiana, especialment per als xiquets i xiquetes que tant esperaven aquestes festes, i sobretot després de totes les dificultats que ha patit la nostra ciutat”.

Articles relacionats