18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Aprenem l’escriptura mesopotàmica, Visca l’escriptura mesopotàmica!

 

– Que millor manera de donar-li la importància que li correspon a tots els textos que han sigut recopilats al llarg de la història per fer ús d’aquests.

Els alumnes de 1a ESO del col·legi diocesà Santa Ana de Vilallonga, han estat investigant els orígens de l’escriptura, enfocada en les tauletes cuneïformes, sorgides a l’antiga Mesopotàmia. Al llarg de la setmana, els alumnes han investigat la seua procedència, la seua importància per a l’administració del regne que va ser possible gràcies a l’acció dels escrivans.

Com autèntics escrivans mesopotàmics, han elaborat cadascun d’ells la seua tauleta d’argila per a poder acomplir les seues tasques administratives reials, deixant per a la posteritat el seu propi registre oficial del regne.

A més, recalcant la importància de les lleis, han pres com a referència el Codi d’Hammurabi, un dels documents més antics d’escriptura on s’han inspirat per a preservar algunes de les lleis més antigues es coneixen.

També han tingut temps per a jugar, ja que a l’acabar es va desxifrar els codis de la resta dels companys de classe i com a repte final, esbrinar el missatge ocult que el mestre d’història havia reservat fins al final de l’experiència.

Des del col·legi han manifestat que “Ha sigut un autèntic plaer haver pogut gaudir tots junts d’una experiència única amb l’herència de l’escriptura i donem gràcies per hui poder reflectir-ho i deixant una xicoteta empremta en aquestes pàgines eternes”.

Articles relacionats