8 C
Gandia
Diumenge, 5 febrer, 2023

Analisi de la incidència del coronavirus als Pobles de la Safor

– Conclusió de l’anàlisi de la incidència del coronavirus als Pobles de la Safor: Ascens desmesurat de la corba de contagis.

Les dades registrades en l’actualització del passat dia 2 de novembre demostren que el conjunt de la Safor ja té les seues xifres pitjor que la mitjana de la Comunitat Valenciana, fet que encara no havia ocorregut des de l’inici de la pandèmia. La Comunitat Valenciana té una mitjana de 225,73 persones contagiades per cada 100.000 habitants i la Safor es troba en 258,87.

El més preocupant és que la corba està en un alt nivell de creixement, com es pot apreciar en l’anàlisi visual de la gràfica d’evolució de casos positius 14 dies. A l’espera del fet que les mesures adoptades de confinament nocturn, tancament perimetral, reunions, etc. puguen frenar les taxes de creixement.

 

* Gràfica evolució de casos positius en últims 14 dies

Safor casos positius 14 dies

* Gràfica evolució de casos positius per 100.000 habitants comparativa Safor Comunitat Valenciana

Safor vs Comunitat Valenciana casos por cada 100000 habitantes

 

La taula de contagis per pobles demostren la intensitat de la pandèmia que hi ha a la Safor en aquest moment, ja que només queden 6 pobles sense cap contagi en els últims 14 dies: Beniflà, Guardamar de la Safor, Alfauir, Almiserà, Palmera i Barx.

Es mantenen per davall de la mitjana de la Comunitat Valenciana: Miramar, Vilallonga, Palma de Gandia, Rafelcofer, Piles, Xeresa, Oliva, Simat, Lloc Nou, El Real de Gandia i la Font.

Els tres municipis més poblats tenen la següent taxa de contagis per cada 100.000 habitants: Oliva 147,40, Gandia 262,87 i Tavernes de 366,26, totes elles han empitjorat els seus registres.

Amb més de 500 contagis per cada 100.000 habitants estan Benifairó, Xeraco, Daimús i Castellonet, també es troben per damunt de la mitjana de la Comunitat, Gandia, Beniarjó, Ròtova, Ador, L’Alqueria, Tavernes, Benirredrà, Potries, Almoines i Bellreguard.

 

Coronavirus per pobles de la Safor 021120

 

Articles relacionats