26.6 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Ampliació Informació diumenge 22 març: positius, hospitalitzats, UCI, altes a la Comunitat Valenciana

– La Comunitat Valenciana suma 241 nous casos de coronavirus, la qual cosa eleva la xifra total a 1.604

– D’aquests nous casos, 30 es troben a la província de Castelló, 58 a la província d’Alacant i 152 en la de València, a més d’un sense assignar encara

– La Conselleria ha creat comités de control de les residències de majors en tots els departaments i un comité de gestió de les UCI

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest diumenge per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 241 nous casos positius, que eleven a 1.604 el total de casos positius, dels quals 590 es troben ingressats a l’hospital i 113 d’ells en l’UCI.

Dels 241 nous casos positius, 30 es troben a la província de Castelló, 58 a la província d’Alacant i 152 en la de València, a més d’un sense assignar encara.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 154 a la província de Castelló (63 hospitalitzats, 10 d’ells en l’UCI), 537 a la província d’Alacant (209 hospitalitzats i 33 d’ells en l’UCI), i 910 a la província de València (318 hospitalitzats i 70 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 3 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seues dades. El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu és de 335.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 69 defuncions en la Comunitat Valenciana (19 des de l’actualització d’aquest dissabte): 4 a la província de Castelló, 25 en la de València i 40 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’ahir, s’han donat un total de 30 altes, és a dir, 30 persones s’han recuperat: 1 a la província de Castelló, 10 en la d’Alacant i 19 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 6.633. A més, en el número 900 s’han atés més de 34.355 crides des de la seua posada en marxa. A més, el ‘*autotest’ habilitat en la web de la Conselleria per a persones amb dubtes ha rebut més d’1.900.000 visites.

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat la situació de les residències de majors en la Comunitat Valenciana. S’han detectat casos positius en 24 residències:

– Residents que han donat positiu: 93

– Personal treballador que ha donat positiu: 51

– Personal treballador en quarantena: 143

– Residents que han mort: 23

Control en residències i unitats de vigilància intensiva

La consellera ha anunciat la constitució dels comités de control que s’han establit en cada departament de salut per a coordinar la gestió de les residències de majors en tota la Comunitat Valenciana, tinguen o no casos positius de coronavirus.

Aquests comités estan compostos pel director o directora d’Atenció Primària o la gerència, Salut Pública, Medicina Preventiva, Riscos Laborals, la Unitat d’Hospitalització a domicili i altres serveis.

A més, es duran a terme diferents inspeccions “per a assegurar-nos que es compleixen les normes de riscos laborals que s’han recomanat des de salut pública”, ha apuntat Barceló.

D’altra banda, aquest dissabte es va constituir el comité de coordinació de les unitats de vigilància intensiva, que compta amb la participació de la Societat Valenciana de Vigilància intensiva. Aquest comité s’encarregarà de gestionar i coordinar tots els recursos que es destinen a aquest servei en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana, incloent-hi hospitals privats i públics.

Articles relacionats