23.3 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Ampliació Informació 25 de març: Sanitat confirma 584 nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana

– Un total de 102 es troba a la província de Castelló, 181 a la província d’Alacant i 301 en la de València, situant el total de casos en 3.200

– La Conselleria de Sanitat habilita una web perquè les persones amb símptomes compatibles puguen demanar cita en el seu Centre de Salut

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dijous per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 584 nous casos positius, que eleven a 3.200 el total de casos positius, dels quals 1.278 es troben ingressats a l’hospital i 230 d’ells en l’UCI.

Dels 584 nous casos positius, 102 es troben a la província de Castelló, 181 a la província d’Alacant i 301 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 373 a la província de Castelló (144 hospitalitzats, 30 d’ells en l’UCI), 1.039 en la d’Alacant (410 hospitalitzats i 72 d’ells en l’UCI), i 1.788 a la província de València (724 hospitalitzats i 128 d’ells en l’UCI).

El nombre total de professionals sanitaris que han donat positiu és de 551 (83 a la província de Castelló, 218 en la d’Alacant i 250 a la província de València).

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 167 defuncions en la Comunitat Valenciana (24 des de l’actualització d’ahir): 14 a la província de Castelló, 72 en la de València i 81 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores del dimecres, s’han donat un total de 57 altes: 4 a la província de Castelló, 17 en la d’Alacant i 36 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 9.949. A més, en el número 900 s’han atés 44.200 crides des de la seua posada en marxa.

Fins al moment, un total de 1.946 professionals sanitaris s’han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè metges, metgesses i infermeres jubilats fins als 70 anys i metges i metgesses que encara no tenen especialitat puguen ajudar a combatre el *coronavirus.

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment, s’han detectat casos positius en 49 centres (6 a la província de Castelló, 13 a la província d’Alacant, 30 a la província de València):

· Residents que han donat positiu: 221 (14 a la província Castelló, 84 a l’Alacant i 123 a la província València)

· Personal treballador que han donat positiu: 67 (8 a la província Castelló, 12 a l’Alacant i 47 a la província de València)

· Personal treballador en quarantena: 407 (30 a la província Castelló, 208 en la d’Alacant i 169 a la província de València)

· Residents morts: 44 (1 a la província de Castelló, 31 en la d’Alacant i 12 a la província València)

Respecte a les residències, la consellera assegurava que “soc conscient de l’angoixa que travessen les persones que tenen algun familiar en alguna residència afectada per coronavirus”, per la qual cosa ha explicat el procediment que se segueix en aquelles residències que són intervingudes per la Conselleria de Sanitat, en virtut de la Resolució del 18 de març.

Així, quan es notifica un cas positiu de *coronavirus, la Conselleria de Sanitat es fa càrrec de la part sanitària del centre i adopta les mesures necessàries per al control i tractament de l’epidèmia.

A més, es designa a una persona responsable del Departament de Salut de l’àmbit geogràfic en el qual es troba la residència perquè dispose dels recursos materials i humans que requerisca la situació, amb l’objectiu de prestar l’assistència sanitària immediata, sense perjudici de la resta de competències que corresponen a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en la gestió d’aquests centres.

La Conselleria compta, hui dia, amb un cos de 83 professionals d’inspecció (29 a Alacant, 41 a València i 13 a Castelló). Aquests inspectors i inspectores acudeixen a aquelles residències que no han sigut intervingudes per Sanitat per a verificar que se segueixen els protocols i mesures de seguretat establides, tant des de l’àmbit nacional com autonòmic. Aquest dimecres van començar les inspeccions a les províncies de València i de Castelló i aquest dijous comencen les inspeccions a la província d’Alacant.

Des de la Conselleria de Sanitat es dona trasllat de la situació de residents i de personal treballador al professional metge de la residència i a l’equip directiu, tant en casos positius, negatius o sospitosos, així com les recomanacions i mesures que han d’adoptar. A partir d’ací, correspon a la direcció del centre establir els canals de comunicació amb les famílies per a facilitar dades sobre residents.

Nova pàgina web per a sol·licitar cita en cas de presentar símptomes

Aquest dijous s’ha posat en marxa en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat la possibilitat de sol·licitar cita amb el Centre de Salut en cas de presentar símptomes clínics compatibles amb infecció per coronavirus.

La cita se sol·licita mitjançant la introducció del número SIP i la data de naixement, i realitzant la confirmació del telèfon de contacte. La persona que introduïsca les dades rebrà una trucada com més prompte millor des de la confirmació de la creació de la cita.

A través de la web s’informarà de l’estat de la cita: sol·licitada, confirmada o realitzada.

Si durant la primera anomenada telefònica el professional sanitari del centre de salut identifica el cas com a possible de coronavirus, la resta de cites telefòniques per a efectuar el seguiment del cas seran programades pel professional sanitari. A partir d’aquest moment, rebrà crides periòdiques per a verificar l’estat de salut del pacient i ajudar-lo en tots els dubtes i necessitats que puga presentar.

Si presenta altres símptomes diferents dels indicats, l’usuari o usuària ha de posar-se contacte amb el centre de salut a través dels telèfons de cita prèvia habituals.

Test ràpid de coronavirus

La consellera ha aclarit que encara no s’estan duent a terme el test ràpid en la Comunitat Valenciana perquè “estem pendents que el Ministeri ens concrete quan ens arribaran i quina quantitat”.

Al mateix temps, ha insistit que aquest tipus de test es realitzaran en principi a professionals sociosanitaris, a usuaris de residències de majors on hi haja casos o sospites de coronavirus i al personal de serveis fonamentals, tal com marquen els criteris del Ministeri de Sanitat.

Articles relacionats