Alumnes de l’IES Tirant lo Blanc fabriquen refugis per a les colònies urbanes de gats

L’IES Tirant lo Blanc Gandia ha lliurat a l’Ajuntament de Gandia 4 nous refugis de gats fets per l’alumnat durant aquest curs escolar.
El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas va rebre el treball de la mà de la directora del centre, del professor del mòdul de fusteria i de l’alumnat. I va agrair l’excel·lent treball realitzat. 
Els refugis de gats construïts serviran per tal d’albergar-los en les seues colònies urbanes. Esta acció és part del programa de voluntariat felí pel qual un grup de més de 70 voluntàries cuida d’un conjunt de colònies de gats del carrer i els agafen per tal de esterelitzar-los i després retornar-los a la colònia d’on els han agafat. Així mantenim les colònies al carrer on fan una funció social de gran importància, ja que controlen plagues i poblacions de rates, ratolins o determinats ocells, entre d’altres. L’Ajuntament havia abandonat aquest programa i ara fa quasi tres anys que es va recuperar amb el consegüent control de la població de gats. Enguany, l’Ajuntament ha costejat més de 100 esterilitzacions a part de les que les voluntàries felines sufragen amb els seus recursos propis.

Aquesta és una segona fase del projecte de col·laboració entre Ajuntament i l’IES Tirant lo Blanc pel que fa als refugis felins. L’any passat, en una primera fase, es van aportar 2 refugis. A poc a poc, la idea és que totes les colònies compten amb refugis que, alhora, també milloren els espais físics de les colònies.

L’Ajuntament ha lliurat un abonament anual de Saforbici a cadascun dels alumnes participants d’aquest programa.

Et Pot Interessar